Hur fungerar en väte fungerar bränslesystem ?

Hur fungerar en väte fungerar bränslesystem ?

Som fossila bränslen utrotats , forskare leta efter nya sätt att skapa energi . Några vanliga former inkluderar vind , sol och alkohol makt ( i fråga om fordon) . Men en annan alternativt bränsle har vuxit upp också. Vätgas-en gas-används för att skapa elektricitet . Denna process sker genom en process med en " bränsle cell " med positiva och negativa sidor . Ytterst ger processen en elektrisk ström att köra en motor eller motor med vatten som en biprodukt

Vätgas

Som den vanligaste gasen i universum är vätgas överallt . Fungerar till exempel solen på den . Enligt Energi Kids , väteatomer kombinera med andra väteatomer att skapa helium atomer . Denna reaktion ger strålningsenergi , som möjliggör liv på jorden . På en annan skala , kan vätgas användas i kombination med syre för att skapa en elektrisk ström som sedan driver en motor . Dessa motorer kan användas i teknik som bilar . Forskare har utvecklat en bränslecell för att underlätta reaktionen . Denna cell , en typ av batteri , använder både en positiv och negativ sida till första pausen väteatomerna ner och sedan reformera dem i vatten .

Anod

Anoden , som negativt laddat , vilar i ena änden av bränslecellen . Det bygger i lagrade vätgas från en tank . Katalysatorn reagerar med väte och delar den i positiva protoner och negativa elektroner . Enligt en katalysator företag som heter Acta tillåter katalysator kemikalier reaktioner att hända på en lägre energinivå .

Polymer Electrolyte Membrane

Polymer PEM ( PEM ) vilar mellan positiva och negativa sidor av bränslecellen . Den tillåter bara positiva protoner passera till den positiva sidan . Detta tvingar elektronerna att färdas genom en krets som skapar elektricitet och kan användas för att köra en motor eller annan mekanisk anordning. Kretsen , som startade på den negativa sidan av cellen , slutar vid den positiva sidan

Cathode

Katoden-. som är positivt laddad-drar in syre , vanligen från omgivningen. Enligt den General Motors officiella webbplats , spottar katalysatorn syreatomerna i två . Var och en av dessa atomer kombinera med två väte protoner och två elektroner väte . Detta ger vatten , som rinner ut ur den positiva sidan och bort från cellen. Detta är den enda biprodukt av bränslecellen , vilket gör det miljövänligt . Enligt gemenskapens Solutions , kan du dricka även de överblivna vattnet om vätgasen förvaras i en tank vätgas och vatten inte passerar genom en reformator (som kan använda metanol ) .

Bränsle Stack

Enligt Fuel Economy statliga hemsida , de flesta bränsleceller som används i fordon producera endast upp till 1,16 volt . Eftersom detta är inte mycket , är bränsleceller ihop till bränsle stackar .

Vanliga användningsområden

Enligt University of Surrey-Guildford , kan bränsleceller användas inte bara i bilar utan även i flygplan , skotrar , dammsugare , mobiltelefoner , polisstationer och även banker .


Relaterade artiklar


hur man kan förbättra gas körsträcka på din bil
hur man beräknar mpg för din bil
hur man ladda batterierna på elbilar
Hur konvertera en bil till naturgas
hur man får bättre gas miliage
hur hybridbil fungerar
dieselpriser vs priser bensin
göra diesel från använd motorolja
define avgassystem
Varifrån bensen ifrån?