varför det är bäst att fylla din bensintank efter 6 pm

varför det är bäst att fylla din bensintank efter 6 pm

Med de höga bensinpriserna sett de senaste åren är det många människor som letar efter tips på att få så mycket som möjligt ur varje liter gasen . Färska rapporter har visat att pumpa gas under svalare tider på dygnet , till exempel kvällen eller tidigt på morgonen , faktiskt kan ge konsumenten mer bränsle energi per gallon gas

Utbyggnad av bensin

När temperaturen ökar kommer bensin expandera och därmed öka sin volym . Den mängd energi i bensin är relaterad till vikt , dock , och inte på volymen . Detta innebär att bränslet pumpas i områden med varmare temperaturer kommer att innehålla mindre energi än bränsle pumpas i regioner med lägre temperaturer .

Hot Bränsle Premium

En statlig utredning genomfördes under sommaren 2007 analyserade hur mycket konsumenterna spenderas på bensin påverkas av temperaturen. Denna forskning dragit slutsatsen att konsumenterna köpt över 513 miljoner liter bensin som hänfördes till den termiska expansion av bensin . Detta jämställas med en " het bränsle premium " på 1,5 miljarder dollar under sommaren 2007 .

bästa tiden på dagen

Det finns motstridiga perspektiv på om man ska pumpa gas tidigt på morgonen eller sent på kvällen . Lagringstankar för bensin är under jord, och många hävdar att den bästa tiden att köpa bensin är på morgonen på grund av att bensinen kyler ner mest under natten . Men pumpa på natten ( efter 6 pm , till exempel) skulle fortfarande vara mer effektivt än att pumpa bensin under mitten av dagen. Den överliggande konceptet är att kallare temperatur desto tätare gasen kommer att bli. Detta innebär att mer gas kommer att pumpas in din tank på bensinstationen .

Myt ?

Det finns också tron att tiden på dagen bensin pumpas inte dramatiskt påverka det pris som betalas . Bensin expanderar cirka 0,069 procent för varje Fahrenheit examen . Vissa anser att detta inte göra en stor skillnad totalt sett. Anser dock AAA Arizona taleskvinna , Linda Gorman , att pumpa gas först på morgonen kommer att få konsumenterna den bästa på bensinpump . Många konsumenter tror att varje liten bit av sparade pengar är bra, speciellt i dagens ekonomi .

andra råd

Det finns många andra tips och tekniker för att spara pengar på bensin . En är att se till att din bil är väl underhållna . Rengöring luftfilter och hålla däck med rätt tryck i däcken kommer också att hjälpa dig att få mer pengar för varje liter köpt bensin . Din lokala mekaniker eller auto återförsäljare kommer att kunna erbjuda fler råd om vilka typer av andra prisvärda tjänster är tillgängliga för att maximera bensin effektivitet .


Relaterade artiklar


hur man gör besparingar vid pumpen
hur man kan förbättra gas körsträcka
bil tips för att få optimal gas körsträcka
hur man hittar miles per gallon (mpg )
Hur gör jag blanda använd motorolja med diesel ?
öka mpg på en klassisk VW Beetle
hur man kan spara på gas
hur man kan förbättra bränsleeffektiviteten i en diesel
hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2,9 Ford Ranger
Kan jag lägga tvättsprit i min bensintank att ta vatten ur ?