typer av likströmsmotorer

typer av likströmsmotorer

En likström ( DC ) motor består av en stationär stator och en snurrande rotor . Statorn omger rotorn och skapar ett konstant magnetfält , som kuvert det . Rotorn använder elektromagneter kallas armaturer för att skapa en rörlig magnetfält . Detta magnetfält ändras riktningar som rotorn snurrar , driver mot statorn fältet och driver elektromagneten i en cirkel .

Permanent Magnet DC

Liten likströmsmotorer använder vanligtvis permanent magnet DC eller PMDC design . Statorn är faktiskt en permanent magnet som omger rotorn . Statorn producerar ständigt ett magnetfält utan makt . Kraftkällan har bara att ge ström till armaturen att magneten rotorn snurrar .

Externt Upphetsad DC

Externt upphetsad likströmsmotorer använda en elektromagnet för att driva statorn . I ett externt upphetsad design har likströmsmotor två kraftkällor : en för att driva statorn och andra att driva rotorn . Även om detta kommer att skapa rörelse i en DC- motor, är det inte vanligt

Shunt-Wound Motor

En shunt-sår motorn är parallellkopplade . såväl rotor och stator är direkt ansluten till makten utbudet , vilket innebär att el behöver inte köra igenom en att få till den andra. När en motor snurrar , orsakar de skiftande magnetfält i rotorn stå emot flödet av el . Eftersom belastningen på motorn , bromsar rotorn något , minska motståndet och öka flödet av el och därmed vridmomentet . Shunt motorer , tillsammans med externt glada och PM -motorer , öka måttligt moment som de långsamma . Detta måttlig ökning av vridmomentet förhindrar motorn från att sakta ner dramatiskt som det stöter ökade arbetsbelastningen.

Serie-Wound Motors

I en serie-sår likströmsmotor , är rotor och stator kopplas i serie , vilket innebär att el måste gå igenom en uppsättning av magneter för att gå genom den andra. Den hastighet som elflödet styrs av motstånd av hela kretsen . När motorn stöter ökade belastningen , saktar rotorn ner . Detta minskar motståndet inte bara för armaturen , men även för statorn , öka flödet av el i båda. Detta skapar en mer dramatisk hoppa i vridmoment än i shunt-såret motorer . Eftersom de producerar så mycket vridmoment vid låga hastigheter, serie motorer är bra för kretsar som måste börja tunga maskiner .

Sammansatta likströmsmotor

En förening likströmsmotor har både en shunt ledningar och en rad ledningar till statorn . Denna inställning används för att balansera ut effekterna av både ledningar system , tweaking hur motorn svarar att öka belastningen .


Relaterade artiklar


hur man enkelt öka bränsleekonomi
hur man gör hemmagjord biodiesel
hur man prime dieselmotorer
hur man ska spendera mindre bränsle och spara pengar
hur man sparar pengar på gas
hur ett bränsle puls pump fungerar
dålig tank symtom
hur man får mer miles per gallon gas
hur man använder matolja för diesel
hur du tar bort en låsning gas cap