tecken på dålig gas i en bil

tecken på dålig gas i en bil

De tre främsta orsakerna till bensin kontaminering är oxidering , kolväte exponering och vatten föroreningar. Alla tre typer av gas nedbrytning i slutändan leda till ett misslyckande i rätt gasförbränning liksom tilltäppt bränsleinsprutningar . Som ett resultat kommer din motor blir troligen trög och .

svårigheter att komma igång Motor

Hög kvalitet bensin innehåller ett visst mått av dispergeringsmedel-tvättmedel tillsatser , som håller bensin fria från föroreningar som orsakar igensättning . När leverantörer misslyckas med att tillhandahålla en viss nivå av dessa tvättmedel tillsatser för att deras bensin , kan bilens spridarna blir igensatta . Så småningom leder täpps till minskad bränsletillförsel till motorn , vilket resulterar i en svår motor som kan behöva upprepade försök att äntligen engagera .

Brist på Hästkrafter

En motor som är svag medan du kör , på grund av dålig gas Är svag för samma skäl som en motor har svårigheter att komma igång som en följd av sub- par bensin : igensättning av injektorer , och försvagat bränsletillförsel . Den minskade bränsleförbrukningen leverans orsakad av bebyggt föroreningar inlåning från gasen orsaka dålig tomgång och upprepade stopp . Dessutom förorenade eller utspädd gas brinner inte liksom rena , höggradiga gas , vilket resulterar i svagare motoreffekt .

köras på

köras på normalt inträffar när bensin har spätts ut och försvagats med vatten , orsaka oregelbunden och /eller ofullständig förbränning. Resultatet är en motor som fortsätter att arbeta på ett sputtring sätt , även efter det att bilen har varit avstängd . Efter några sekunder kommer bilens motor ryser äntligen stilla .


Relaterade artiklar


Hur fungerar en propan -motor ?
hur man hjälper gas körsträcka i Chevy lastbilar
sätt att öka gas körsträcka utan att förlora makten
hur man kan öka bränsle körsträcka på 1994 bronco
vad är en jeepdunk ?
hur man skall lägga gas varje månad
hur man kan förbättra gas körsträcka
hur man kan förbättra gas körsträcka för en 2003 Silverado
hur hybridmotor fungerar
vad är dieselbränsle volatilitet ?