nackdelarna med att använda bensin för bilar

nackdelarna med att använda bensin för bilar

I början 20th century , skapade investerare Henry Ford förbränningsmotorn . Denna motor som används bensin för att driva den första T-Forden för över 100 år sedan . Motorn har inte förändrats mycket sedan dess enligt Market Watch , men många förändringar har skett i världen av bensin . Bensin användningen har stora konsekvenser för miljö, hälsa , beroendet av fossila bränslen , och den politiska scenen som kan avledas om bilindustrin skulle kunna använda en alternativ energikälla .

Miljö

Trots den senaste tidens ansträngningar för att förbättra bränsleeffektiviteten och minska giftiga utsläpp i bilar , har utsläppen fortsatt att öka stadigt under de senaste två decennierna . När bensin förbränns det släpper slutprodukterna av koldioxid , kolmonoxid och kväveoxider , som kan bidra till klimatförändringar. Även infusion av 10% etanol i bensin har inte åtgärdat utsläpp problemet , enligt Alpha Online , särskilt eftersom omställningen från etanol till majs faktiskt kräver användning av fossila bränslen.

Hälsa

Bensin Exponering kan ske från att fylla din tank , från en gasläcka i din motor , eller allmänna spill och olyckor . Bensin kan förorena dricksvattnet eller i närheten av jorden om du har ett bra system eller jord i närheten av din uppfart . Höga nivåer av bensin kemikalier tas i från dag till dag exponering som bensen kan orsaka cancer , enligt Illinois Institutionen för folkhälsovetenskap . De långsiktiga effekterna av tillfällig kontakt med bensin är inte lika allmänt känt, men inandning av ångor kan leda till yrsel , huvudvärk , förvirring och svårigheter att andas .

fossila bränslen Dependency

Det är ganska allmänt känt att jorden är slut på fossila bränslen som bensin är en stor del av . Även om beräkningar av geologer och oljebolag förutspår att det finns en begränsad mängd olja som återstår , kan deras beräkningar kan vara stora överdrifter enligt Common Dreams . Eftersom bensin kan rinna ut under nästa århundrade , är det nödvändigt att börja göra förändringar i världen bränsletyp . Andra bränslen som vätgas eller solenergi som inte är beroende av fossila bränslen kan eller inte kan svaret, men kommer med en lösning innan du kör ut ur bensin är ett måste .

Olja Politik

Det är konstigt att tänka att något så enkelt som vad vi lägger i våra bilar kan få politiska konsekvenser . För närvarande innehar Mellanöstern en extrem grad av auktoritet i världen på grund av världens beroende på oljetillgångarna som finns i regionen . Övriga världens ledare har en orimligt stor mängd kontroll samt på grund av olja , inklusive Irans Mahmoud Ahmadinejad och Venezuelas Hugo Chavez , enligt Market Watch . Om en ny inhemsk drivmedel för personbilar kan komma att skapas och skördas , skulle dessa utländska ledare och nationer har inte en sådan strupgrepp på resten av världen på grund av olja . Man tror att en del av krigen de senaste decennierna har delvis inspirerats av olja också. Minska behovet av olja och eventuellt upplevda behovet av att bekämpa kommer att skingra också .


Relaterade artiklar


hur man sparar pengar på gas när du kör ett fordon
hemlagad biodiesel bearbetning
hur man välja mellan att använda SVO och biodiesel
Vad är definitionen av väte makt ?
hur man kan slå de höga priserna på naturgas
vad som bestämmer spänningen för vätgasdrivna bränsleceller ?
hur man kopplar propan flaskor
där det sägs sälja E10 bensin ?
hur man bestämmer körsträcka per gallon i en SUV hybrid
produkter som ökar gas körsträcka