kristall bränsle behandling

kristall bränsle behandling

Under extremt kallt väder kan fast vax bildas kristaller i diesel motorer , igensättning bränsleinsprutning och gör dem svåra att starta . Detta sker eftersom all diesel bränslen innehåller en liten mängd vax , vilket bidrar till att brännbarhet av bränslet . Flera kommersiellt tillgängliga tillsatser och behandlingar kan förhindra kristallisation av vax i dieselmotorer

Funktion

Crystal bränsle behandlingar är tillsatser i bränsle av dieselmotorn som sänker kristallisation punkten av vax och låt bränslet brinna rent i extrem kyla. Vissa tillsatser syftar till att sänka viskositeten hos själva bränslet för att förhindra kristallisering , medan andra tillsatser syftar till att behandla de enskilda kristaller själva , att minska storleken på kristallerna och förhindra deras sammanhållning med varandra , som ofta skapar träskor insprutare .

Typer

Flera typer av bränsle tillsatser kan bidra till att förhindra kristallisering av vax i dieselmotorer . Fotogen är ett hushåll tillsats som alla kan lägga till sin diesel för att sänka viskositeten i bränslet . Fotogen förhindrar vax kristaller bildas . Bildelsaffärer utför även mer avancerade tillsatser , varav vissa minska moln punkten på bränsle-vid vilken temperatur upplösta fasta partiklar är inte längre fullständigt lösligt. Andra tillsatser hindrar inte vaxet kristaller bildas . Istället använder de dispergeringsmedel för att hålla små vax kristaller fastnar i varandra och täpper till bränslet.

Förebyggande

Några enkla hushåll tekniker kan bidra till att minska vax bildas i din dieselmotor . Det vanligaste är att starta din bil 30 minuter innan körning för att låta motorn för att värma upp och vaxet kristaller för att smälta . Ett annat alternativ är att ha en mekaniker installera en motorvärmare i din motor . Den motorvärmare kopplas sedan till ett eluttag i hemmet , och det kommer att värma upp ditt bränslefilter och smälta vaxet kristaller .

Fördelar

Crystal behandlingar bränsle och metoder för förebyggande kan minska motorproblem och samtidigt stärka motorns prestanda i extrema väderförhållanden . Hålla din motor och insprutare vaxfritt är viktigt i kallt väder att bibehålla motorns prestanda och hästkrafter . Förhindra vax uppbyggd kommer att hålla din motor ren och utför även vid normal väderlek .

Varning

Om ditt fordon är under garanti , se till att kontrollera med din auto återförsäljare innan du injicerar eventuella tillsatser i din bränsleledningen. Om du gör det kan upphäva fordonets garanti . Se också till att använda exakt bränsletyp anges av tillverkaren för att förhindra motorslitage , fel och garanti negation . Det är alltid bäst att rådgöra med en erfaren mekaniker innan behandla din bränsleledning för vax kristaller .


Relaterade artiklar


hur man sparar pengar på gas med hjälp av en ruttplanerare
hur sluta köpa gas
alternativa bränslen definition
hur man hittar den billigaste gas i ditt område
hur man kan utvidga gas körsträcka
hur man kan förbättra gas körsträcka i bilen
hur man gör vätgasbilar
hur man får bättre gas körsträcka i en bil
stridsflygplan fakta
hur man rengör en bensintank säkert