kommer min bil köras på E85 ?

kommer min bil köras på E85 ?

Dagens bilar får möjlighet att köra på olika bränslen , däribland etanol även känd som E85 . Består av 85 procent denaturerad alkohol och 15 procent rakt bensin , bara välja personbilar är utformade för att använda detta bränsle

Historia

Etanol bränsleblandningar har använts i mer än ett sekel , med Henry Ford kräver etanol i framtidens bränsle 1925. Alkohol blandningar har använts sedan 1830-talet som ett billigare ersättning för dyr valolja .

Betydelse

E85 -bilar är konstruerade att acceptera vare en etanolinblandning eller rakt bensin . Enligt Southern Illinois University , en " . . . färddator övervakar bränsleblandningar och justerar automatiskt tändningsinställning och bränsleflödet till motorn . "

Flex Fuel Kan

Din instruktionsboken kommer att berätta om din bil kan köras på E85 . Dessutom kan vissa tillverkare innefatta klistermärken och särskild beteckning på bilar för att beteckna flex bränslen.

Varning

Köra bilen på etanol kan skada din bil , som E85 är en frätande medel . Ringar , tätningar och bensintanken kan korrodera om din bil inte är avsedd att köras på denna typ av bränsle . Var försiktig : . E85 och gas munstycken pump har samma storlek på mackar

Renovering

De flesta fordon kan eftermonteras för att köras på E85 . Eftermarknaden kit finns tillgängliga för att hjälpa konsumenterna att byta .


Relaterade artiklar


hur man bygger en sparare vätgas
hur man använder dollar kostar i genomsnitt att spara pengar på bensin
Hur man använder en Redline bränsle tillsats för en Audi TT
stater som har tvingande lagar E10
bränsletrycket krav på GM 3.1l
Hur kan konsumenter transport av gas burkar säkert sätt?
miljömässiga användningsområden för ädelmetaller
Hur konvertera bilar att köra på el
hur man kan spara på gas
hur man kan utvidga gas körsträcka