hur man får den bästa gas körsträcka från en gammal ford

hur man får den bästa gas körsträcka från en gammal ford

Även om det beror på den exakta märke och modell på din äldre Ford , är chansen att den inte uppnår gas körsträcka jämförbara med nyare fordon. Självklart, om Ford är en äldre Festiva eller Escort , då din bränsleekonomi bör åtminstone vara respektabel . Dock kommer en tidig Thunderbird , F-150 eller Mustang släpar förståeligt efter . Det finns direkta åtgärder du kan vidta för att öka gas körsträcka på dessa äldre modeller

ordentligt underhåll för att förbättra den ett äldre fordon bränsleekonomi


1 .
Ändra äldre Fords olja ungefär var 3. 000 miles . När din Ford bil eller lastbil åldrar , är det viktigt att du håller motorn i trim . Om motorn är igång effektivt , kommer det att bränna mindre gas .
2 .
Kontrollera Fords andra vätskor också, inbegripet överföringen och differentierad och se till att de är på rätt nivå . Om din gamla Ford drivs dagligen , överväg att få vätskor bytas minst en gång om året .
3 .
Kontrollera dina gamla Ford luftfiltret regelbundet . Ett igensatt luftfilter kan drastiskt minska bilens bränsleeffektivitet. Om du tycker att filtret är smutsigt , kan du rengöra det med en kompressor eller genom att knacka lätt att rubba dammet . Om filtret är kraftigt igensatt eller mycket smutsiga , ersätta det med ett nytt filter.
4 .
Kontrollera däckens lufttryck och kontrollera att de är fyllda till nivå rekommenderade på däcksidan . Däck som inte är fullt uppblåsta kommer att minska din Fords gas körsträcka .

Andra metoder för att öka ett äldre fordon : s gas körsträcka


1 .
Hjälp din gamla Ford ner i vikt . Om din Ford bil eller lastbil är en klassisk , är det sannolikt redan ett tungt fordon . Därför kommer några extra vikten gör motorns arbete så mycket svårare och ytterligare minska din bränsleförbrukning. Ta bort överflödigt gods från stammen eller sängen och avinstallera eftermarknaden tillbehör .
2 .
Kör din äldre Ford bil eller lastbil under hastighetsgränsen . Faktum är att köra i 60 mph eller under bidrar till att öka din miles per gallon . Tänk på att aggressiv körning kommer att minska din Fords gas körsträcka . Påskynda och stanna plötsligt bör undvikas .
3 .
Rulla ner dina fönster med lägre hastighet i stället för att använda din luftkonditionering. När luftkonditioneringen pumpen går , tvingar din motor att ta på extra arbete . Detta i sin tur avfall gas. Men när du kör din gamla Ford fordon vid hastigheter över 45 km /h , är det mer ekonomiskt att använda din luftkonditionering när det är för varmt för att gå utan .


Relaterade artiklar


hur du kör din bil på vatten
hur man hittar den billigaste gas i din stad
Vad gör man med olja avfall ?
Vad är alternativa bränslen ?
säkerhet vid tankning en gastank
Hur konvertera din bil för att köra på CNG eller komprimerad naturgas
om etanol bränsle
hur man kan spara på gas varje fylla
hur man kan spara bensin och få fler miles till gallon
historia av vätgasdrivna bilar