bil tips för att få optimal gas körsträcka

bil tips för att få optimal gas körsträcka

Gaspriserna verkar inte att få någon lägre under det långa loppet , så räkna ut olika sätt att öka gas körsträcka är viktigare för plånboken än någonsin . Om du inte är i stånd att uppgradera till en grönare , mer effektiv bil eller ens en hybrid eller elbil , så ska du göra vad du kan för att få mest valuta för pengarna vid bensinpumpar . Det finns ett antal tips som tar dig längre ner på vägen för samma summa pengar .

Slow Down

Det är inte bara fortkörning olagliga och riskfyllda , men det är ett enormt slöseri med gas . Den mängd bränsle som en bil använder när mer än 60 miles per timme är betydligt mer än det använder i lägre hastigheter. Enligt US Department of Energy hemsida , fortkörning kan råna bilen av allt från 7 procent till 23 procent av sin bränsleförbrukning.

Kanske det bästa tipset du kan få om bränsle körsträcka är också ett bra tips om hur man undviker trafikförseelser och anländer vid liv-bara sakta ner

Regular Maintenance

Att hålla en bil . stämde upp och underhålls regelbundet kommer att göra hela systemet fungera effektivare och kommer sannolikt att lägga längre liv till alla berörda delar . De flesta fordon handböcker rekommendera planerat underhåll som olja och filter byten , luftfilter , motor tune-ups och mer på särskilt delmål för vägmätare . Det är klokt att följa råden från tillverkaren och ta bilen in för att professionellt upprätthållas vid dessa tillfällen.

En rätt trimmad motor ger motsvarande 11 cent per gallon besparingar över en ostämd motor , enligt Department of Energy , medan du använder däck som inte är ordentligt pumpade förlorar ytterligare 3 procent av bränsleekonomi .

Använd Cruise Control

När trafiken och avstånd tillåter kan farthållare vara ett trevligt sätt att slappna av under en enhet . Farthållare gör det möjligt att justera benen och känna sig mer komfortabla under en resa utan fluktuerande hastigheter . Kanske den bästa delen om hur du använder farthållare är att det också ökar gas körsträcka
/> En studie av Edmunds. com visade upp till 14 procent besparingar bränsle när du använder farthållare . Den genomsnittliga sparandet under studien var omkring 7 procent .

Undvik Rush Hour

Undvika onödig tomgång som typ upplevde under trafikkaos i rusningstid kan spara upp till 19 procent bränsle , enligt Edmunds . com. I själva verket helst att en bil är att sitta stilla i mer än en minut , det är mer bränsleeffektiva för att stänga av motorn och starta om när det är dags att flytta .

planer på att undvika rusningstrafiken sylt eller områden där onödig tomgång sannolikt kommer att avsevärt förbättra gas körsträcka för alla bilar .


Relaterade artiklar


hur man mäter bränsle belopp ur en 55 liters trumma
hur man gör en bil få 50 miles per gallon gas
hur man sållar använd motorolja & göra diesel
nackdelar med bensinmotorer
Hur man väljer en väte på efterfrågan system .
hur man kan förbättra bränsleeffektiviteten och makt i en 6.5l turbo diesel
Vad är biodiesel?
hur du kör din bil på olja
där det sägs sälja E10 bensin ?
hur man får bättre miles per gallon