auto motor prestanda kontra bränsle oktan

auto motor prestanda kontra bränsle oktan

En typisk tankställe säljer bensin i flera olika kvaliteter . Även om dessa betyg är ibland märkta med catchy namn , det som verkligen skiljer dem från varandra är oktantalet , som representeras av ett tal som 87 , 89 , 91 eller 93 . Medan vissa bilar kommer att fungera väl med bränsle som har någon gemensam nivå på oktan , andra kräver högoktaniga bränslet för maximal prestanda

Definition

oktantal av en viss typ av bensin är en indikation på hur resistent som bränsle är att självantändning . Antalet i sig kommer från att testa bränslet mot en blandning av kemikalier oktan och heptan . Till exempel, om ett urval av bensin har samma motståndskraft mot antändning som en lösning på 91 procent oktan ( och 9 procent heptan ) , den fick en 91 oktantal ( även om dess faktiska andel av oktan kan vara högre eller lägre än 91 procent ) .

Funktion

När en bilens motor är igång , bränsleinjektorerna skicka bensin till motorn cylindrar . Det bränslet blandas med luft , komprimerad av kolven och antänds av ett tändstift . Kombinationen av höga motortemperaturen och den kraft som genereras av kompression kan orsaka bränsle med lägre oktantal för att antända tidigt , vilket hindrar motorn från att gå som bäst.

Överväganden

De flesta nya fordon handböcker anger helt enkelt att det behövs blyfri bensin , vissa sportbilar och högpresterande lyxbilar uppmaning till högoktaniga eller " premium " bränsle . Detta beror på högpresterande motorer använda högre kompression , tillsammans med olika tändinställning och ventiltider , att producera mer makt . Detta gör att bränslet särskilt känsliga för tidig tändning , vilket gör högoktanig bränsle som krävs .

Krav

Traditionellt används förare högoktaniga bränsle för att bekämpa " motor knackar , " en bullrig symptom på tidig bränsle antändning . Men moderna motorer avancerad teknik , däribland datoriserade enheter motorstyrning ( ECU ) för att justera timing automatiskt . Ändå att biltillverkare design vissa prestanda motorer bränna högoktaniga bränslet uteslutande . Bortsett från dessa krav kommer att hindra fordonet från att uppnå sina annonserade effekt .

Missuppfattningar

En vanlig missuppfattning om förhållandet mellan motorns prestanda och bränsle oktan är att det sträcker sig till att omfatta bränsleekonomi . Oktantal hänvisar till den mängd energi som behövs för att antända bränsle , inte befogenhet potential själva bränslet. Även förare som ställde LÅGOKTANIG bränsle i en bil avsedd för högoktanig gas kan uppleva en nedgång i effektivitet , kommer att förare som överskrider de oktan krav på en standard motor vinst inte någon betydande ökning i miles per gallon .


Relaterade artiklar


hur man pengar på stigande oljepriset
Kan jag installera en generator i min bil ?
Vilka är fördelarna med dieselfordon ?
information om vätgasbilar
Hur konvertera en HP till en kW miniräknare
hybridbilar historia
bilavgaser faror
hur man kan spara på gas
hur man ökar gas körsträcka med magneter bränsleledning
om bränsle