Vad behöver jag för att använda biodiesel i min bil ?

Vad behöver jag för att använda biodiesel i min bil ?

Biodiesel är en form av diesel som används för att ersätta mer raffinerade bränslen i fordon och värmare hem . Ju mer raffinerade ett bränsle är , desto mer kemiska föreningar har delats isär och kombineras för att skapa den . Många av dessa föreningar är farliga för miljön , så grövre bränslen som diesel , är inte så farligt och med dagens motorer inte producera så mycket föroreningar , heller. Biodiesel är en form av diesel av använd växtoljor så att energi kan sparas och avfall kan återvinnas .

använda biodiesel

Det finns inte en biodiesel , men många olika kvaliteter av biodiesel tillverkad av en kombination av många olika typer av oljor, särskilt vegetabilisk olja. Den enda absolut nödvändiga kravet för att använda biodiesel är att ha en dieselmotor i bilen . Om du har en bensinmotor , kommer du inte att kunna använda biodiesel eftersom gasmotorer bearbeta och använda bränsle annorlunda än dieselmotorer som kan hantera tyngre bränsle . Medan de flesta hus-baserade biodiesel utrustning såsom värmare måste byggas och installeras från grunden , om du har en vanlig dieselmotor i bilen , då kan du använda biodiesel .

Du kan också välja om att köpa biodiesel från en leverantör eller göra det själv . Du bör försöka att köpa från en leverantör där det är möjligt eftersom om man gör biodiesel av vegetabilisk olja kan bli mycket dyrt och svårt . Normal oljor, såsom användning vegetabilisk olja, bör aldrig användas direkt . En annan populär återvinning strategi är att använda gamla dieselmotorer , som du lättare kan filtrera hemma och lägga till din befintliga diesel försörjning .

Överväganden och extra utrustning

Inte alla biodiesel är skapade lika . Medan din dieselmotor kan köras på 100 procent biodiesel bränsle kommer den inte använda den lika effektivt , och du kan även ha svårt att hitta 100 procent lösningar som finns i ditt område . Mest biodiesel kombineras med vanlig diesel , som utgör endast 5 , 10 eller 20 procent av lösningen . Även om detta kompletterar bränsle betydligt , ger det ändå en ren nog blandning att motorn inte kommer att påverkas.

När du använder biodiesel för första gången i din motor , filtret kan bli lätt igensatta . Detta är på grund av upplösningen av vax partiklar som redan finns i motorn , och kan leda till blockeringar och andra farliga problem . Om du precis har börjat att använda biodiesel , räkna med att byta filter snart efteråt-leta efter tecken såsom långsam börjar eller långsammare acceleration .


Relaterade artiklar


hur man be om spillolja
vatten som en källa till bränsle
hur man gör biodiesel med fotogen
Hur man väljer en väte på efterfrågan system .
hur man sparar pengar när du köper bensin
hur man välja mellan att använda SVO och biodiesel
historia av dieselbränsle
Definitionen av gas körsträcka
hur man kan öka bränsle körsträcka på en bil
hur man hittar bränsle för för din Volkswagen Jetta TDI