sol - och eldrivna bilar information

sol - och eldrivna bilar information

Sol-och elbilar är stora miljömässiga alternativ som potentiellt kan ersätta traditionella fossila bränslen drivs bilar . En sol bil utnyttjar den energi från solen för fordonsdrift , och en elektrisk bil kör på batteri . Båda dessa tekniker utvecklas snabbt och blir allt vanligare som alternativa energilösningar bli mer eftertraktade

Solar Car Design

Den nödvändiga energin tillhandahålls av solceller ( PV ) celler . Hundratals solceller placeras tillsammans för att bilda en matris , som är monterad på sol fordonet . Den horisontella array arrangemanget är den mest använda , det genererar maximal kraft för de flesta av dagen . Det finns också mycket liten kontakt med vind-som kan skada celler-med detta arrangemang

Solar Car Använder

" Solartaxi ", en schweiziska projektet , är en av de få trafiksäkra bilar sol . Det är den första soldrivna fordon som har genomfört en resa runt om i världen , som går över gränserna för 40 länder . Bilen är utrustad med en 6-meter bred solpanelen .

Solar Car Begränsningar

En stor mängd solenergi krävs för att köra en sol fordon , vilket ställer stora begränsningar på dess utformning. Det största problemet är att solceller ska kunna utnyttja solljus , men mycket av tiden finns det ingen solljus tillgänglig . Celler måste lagra energi att använda för tider som saknar solljus , men den tekniska kapaciteten hos makt lagring fortfarande är mycket begränsade .

Electric Car Historia

Elbilar återvände till rampljuset som ett resultat av energikriser av 1970-talet och 80-talet och har lyckats hålla sig i allmänhetens ögon sedan dess. Den senaste tidens konjunkturnedgång och oro över den globala uppvärmningen har ökat trycket på biltillverkarna att sluta göra stadsjeepar , som förbrukar mycket bränsle , och byta till mindre , el-och hybridbilar . En sådan omedelbar reaktion på denna efterfrågan var tillkännagivandet av utsläpp av Chevrolet Volt under 2010 .

Electric bilbatterier

Den avgörande faktor för en hållbar rörlighet genom elbilar är batteriet . Lätt tillgång till en långvarig batteri av hög effekt och kort laddningstid till ett överkomligt pris kommer att hjälpa elbilen konkurrera med interna fordon förbränningsmotor. Även för närvarande fortfarande dyrare än traditionella fordon , är elfordon snabbt blir mer överkomliga .


Relaterade artiklar


hur man hittar billig gas , när du ska köpa
hur man kan förbättra gas körsträcka vid bogsering
fördelar hybridbil
hur du gör din bil mer bränslesnåla som gaspriserna fortsätter att skjuta i höjden !
hur man bestämmer körsträcka per gallon i en SUV hybrid
vad är flytande väte för?
effekten av bränslets temperatur på körsträcka
hur man gör lut för biodiesel
Fördelarna med vätgasbilar
hur man kan kontrollera för gas körsträcka på nya fordon