hur man ska spendera mindre pengar på gas

hur man ska spendera mindre pengar på gas

Alla hatar att spendera pengar på gas . Lyckligtvis var i somras inte så illa som förra sommaren , men priserna är ändå tillräckligt för att skada dig , särskilt under en lågkonjunktur . Här är några enkla sätt många människor inte tänker på när det gäller att spara pengar på gas

Du behöver : .
En automatisk
Viljestyrka .


1 .
Bilpool . Jag kan inte betona bilpooler nog . När jag går iväg till college , vilket är ca 250 miles away , gas kostar en avskräckande belopp , runt $ 50, om jag kör själv . Med bara en kompis, blir kostnaden $ 25 . Två vänner , och nu vi pratar lite mer än $ 15. Plötsligt , är resan smuts billigt! Bilpool till arbete, lunch , hem , och överallt annars du kan .
2 .
Pumpa däcken och få tune-ups . Visst du har hört din kongressman , eller din president , talar om för dig att blåsa dina däck och få en tune -up . President Obama har gått så långt som att säga att detta kommer att undanröja behovet av off- shore borrning . Politiken åt sidan ordentligt blåsa dina däck kommer att lägga en bråkdel av en mil ( eller mer , beroende på hur med för lågt dina däck är ) eller så per gallon .
3.
Accelerate och stoppa långsamt. Detta kan ha en enorm inverkan på bränsleekonomi! Genom att accelerera långsamt från vila, hålla RPM på eller under 2000 och lättnader i ett stopp, kan du uppleva en 27,1% minskning av bränsleförbrukningen. (Det är, om du kör en Mustang. Om du äger en van eller SUV minskningen kommer att bli mer. Om du äger en liten kombi, oddsen är ditt sparande kan vara lite mindre än denna, även om något ens över 10% är fantastiskt . )

(Källa: http://money. cnn. com/2006/05/01/Autos/driving_for_mpg/index. htm)
4.
Använd farthållare. När din bil förändringar hastigheter, tar den upp mer gas än om det skulle stanna vid en konstant hastighet. På motorvägen, med hjälp av farthållaren är det bästa sättet att bo på en konstant hastighet och spara gas. I staden är det inte rekommenderas.
5.
När på motorvägen, kör långsamt. Varje bil har vad vi kallar en optimal hastighet. Detta är den hastighet som bilen använder gas vid ett optimalt (kör långsammare eller snabbare än denna hastighet kommer att göra din bil misslyckas att nå sin maximala bränsleekonomi). Detta skiljer sig från bil till bil eftersom det beror på däcken , luftmotstånd , och andra faktorer. Men jag har hört att för den genomsnittliga fyradörrars det är någonstans runt 50 mph . Så när hastighetsgränsen är runt 50 , det är förmodligen en bra idé att lyda det för att spara gas pengar . När hastighetsgränsen är över 50 , du är förmodligen bättre att köra på , eller ett par miles under denna, för att spara på gas . Om du inte har något emot att kallas mormor dock gärna köra runt 50 i denna situation , såvida detta inte kommer att hindra trafiken och få dig en biljett .
6.
Använd kvalitet gas. De flesta människor är inte medvetna om detta, men miles per gallon gas beror inte bara på bilen utan även på gas. Högre kvalitet bränsle (som BP eller Shell) kan ge betydligt mer miles per gallon än lägre kvalitet gas (kanske din lokala leverantör). Testa olika typer av gas för att se effekten på din bil. Jag vet att där jag bor, spendera några cent på gallon för Shell Gas faktiskt sparar pengar jämfört med att köpa billiga saker.
7.
Kör inte bil. Det finns inget bättre sätt att spara på gas pengar än genom att inte köra . Cykla , gå eller använda kollektivtrafik när det är möjligt . Det är mer tidskrävande men billigare .
8 .
Fyll din tank när du ser billig gas . Allvarligt , om du är i landet och hitta gas som är mycket billigare än i staden , tveka inte att fylla upp hela din tank . Förra sommaren kunde jag spara nästan en dollar om gallon köpa gas nära Richmond kontra nära DC

tips och varningar


 • Några av förslagen ovan kommer att tvinga dig att drastiskt ändra ditt körsätt eller ens livsstilsvanor . Av denna anledning kommer det att vara svårt att införa sådana. Vet bara att efter ännu ett par veckor kommer du kunde ha betydligt mer pengar än du är van vid ( notera gymnasiet och studenter ) .
 • körregler .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan förbättra miles per gallon
  Hur är biodiesel gjort ?
  hur man kan beräkna ditt fordon miles per gallon
  hur man kan beräkna gas körsträcka enkelt
  hur man kan förbättra mpg på en bil
  nackdelarna med diesel & biodiesel bränsle
  hur man gör en bil mer miljövänligt
  HHO teknik
  fördelarna med en soldriven bil
  hur man berättar vilken storlek bensintank ett fordon har