hur man får bättre gas körsträcka i en bil

hur man får bättre gas körsträcka i en bil

Priset på gas har precis gått upp och upp genom åren . Du behöver inte vara slav till höga priser på naturgas . Det finns flera saker du kan göra för att få bättre gas körsträcka i en bil och hålla mer pengar i plånboken
1 .
Var en samvetsgrann förare . Undvik de snabbt eller smäller på bromsarna efter att du har byggt upp hastighet . Accelererande i en långsammare takt använder mindre gas . I stället för att bromsa så fort du kommer till en stoppskylt , bromsljus eller hörn , ta bort foten från gaspedalen i förväg och låt din bil att sakta ner på egen hand. Detta gör att du inte ska använda gas för att bibehålla hastigheten när du ska bromsa ändå .
2 .
Undvik stop and go -trafik. Accelererar och sedan bromsar och om igen gör att bilen använda mer gas . Du kan få bättre gas körsträcka genom att påskynda upp farten och underhålla den . Hitta en färdväg som undviker täta trafikljus , skyltar stanna och tung trafik . Om trafikstockningar är oundvikliga , inte hoppa körfält . Bara hitta ett körfält som är stadigt , även om det inte är den snabbaste .
3 .
Drive hastighetsgränsen. Generellt kommer du att få bättre gas körsträcka om du stannar under 60 miles per timme. Du behöver egentligen inte spara mycket tid genom snabbare , men du kommer att spara pengar genom att bromsa .
4 .
Pumpa däcken till rätt tryck . Alla däck förlorar luft över tiden , så titta er regelbundet . När ett däck med för lågt , mer av det kontakter vägen orsakar mer motstånd . Inte bara detta motstånd minska din gas körsträcka , orsakar det också dina däck att slitas ut snabbare .
5 .
Se till att din bil har ett rent luftfilter för att få bättre gas körsträcka . Din motor behöver mycket eller luft för att köra effektivt . Du ska kunna se ljus genom filtret när du håller upp .
6 .
Minska vikten i bilen för att få bättre gas körsträcka . Om du bär runt extra bagage i bagageutrymmet , du slösar bort gas . Det tar mer gas för att flytta en tyngre bil , så ta bort de saker du inte behöver .


Relaterade artiklar


hur man skall bekämpa gaspriser
hur man använder diesel tillsatser
EPA gas körsträcka betyg
hur påverkar E85 ekonomi ?
hur man kan minska bensin användning med din bil genom hypermiling
hur man sparar pengar på gas
hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2000 Camry
hur man hanterar en gasbristen
bränsletrycket krav på GM 3.1l
göra diesel från använd motorolja