hur du kör din bil på olja

hur du kör din bil på olja

Inte alla bilar kan köras på olja , men om du har en dieselbil , kommer du att kunna göra det . Du kan inte bara spara pengar genom att köra din bil på olja , kan du spara ännu mer pengar genom att använda spillolja . Vegetabilisk olja är den av val för att köra dieselbilar . Den kan användas olja-som används i matlagning-eller kan köpas från din lokala affär väldigt billigt . Eftersom vegetabilisk olja är riktigt tjock , måste du tunn den innan du kan använda den . Om du inte tunn olja , kommer det att förstöra bilens system bränsleinsprutning. Det enklaste sättet att minska viskositeten av vegetabilisk olja är genom att blanda det med en lättare bränsle som fotogen

Du behöver : .
Fotogen
Sil.
Avfall vegetabilisk olja .


1 .
Häll används vegetabilisk olja genom en sil för att filtrera bort eventuella matrester och skräp. Det bästa sättet att vänja vegetabilisk olja är att gå till lokala restauranger och fråga runt . Restauranger måste kassera använda olja , varför har inga problem att ge den till dig . De flesta vet att använda oljan kan användas för att köra en bil , så du behöver inte göra mycket övertygande . Om du gör en överenskommelse om att plocka upp den använda vegetabilisk olja från en restaurang , se till att infria. Detta innebär att om du säger att du ska plocka upp oljan varje fredag kl 5 pm, se till att vara där varje fredag kl 17:00 Inte hedra ditt avtal kan vara ett enkelt skäl till restaurangen för att stoppa leveranser dig . Några andra platser där du kan leta efter används olja är : skolor, sjukhus, potatis företag chip , mässor och var som helst som kan steka stora mängder mat . Se den använda oljan är verkligen vegetabilisk olja. Många restauranger använder flytande matfett och den fungerar inte lika bra för biodiesel.
2 .
Häll tre delar som används vegetabilisk olja och en del fotogen i en metallbehållare som är tillräckligt stort att hålla din blandning .
3 .
Låt vila i en vecka till ordentligt tunn olja . Du behöver inte blanda de två ämnena för oljan att tunna ut . Du måste bara låta det sitta i en vecka för att det ska blanda ordentligt . Se till att blandningen sitter i ett väl ventilerat utrymme som inte utgör någon risk för att orsaka brand . Eftersom du kommer att låta det sitta i en vecka utan tillsyn , du vill vara säker på finns det ingen möjlighet för att orsaka brandskador . Du kan låta det sitta utomhus om vädret är fint . Regn och snö kommer att påverka din blandning från korrekt blandning .
4 .
Beställ en bränsleinsprutning kit för din bilmodell . Du måste gå till en mekaniker för att få detta kit installerat, eftersom varje modell är annorlunda . Du kan också hitta kit för din specifika modell online och sedan gå till en mekaniker för installationen. Satsen kan du lägga tunnas vegetabilisk olja i en kammare , medan vanligt dieselbränsle fyller den andra kammaren . Bilen kommer att använda diesel för att starta , en gång den vegetabiliska oljan värms upp tillräckligt , kommer bilen att börja använda den för att köra
5
Växla tillbaka till att använda diesel innan du . stänga bilen av . Varje bil använder en annan metod för att växla tillbaka till dieseltank . När du växlar till dieseltank , låt bilen köra i fem minuter innan du stängt av den . Detta garanterar att din bränsleledningar inte blir igensatt.


Relaterade artiklar


hur man sparar på pengar och gas
hur man gör biodiesel av alger
Hur naturgaskraftverk ett fordon ?
hur man sparar pengar på gas när du kör ett fordon
hur man förbereder en tank bil gas för lagring
hur man välja mellan att använda SVO och biodiesel
hur man beräknar miles per gallon & hur många drivs miles
åtgärder för att spara gas
hur man kan spara på gas
hur du tar bort gamla gas från tankar