Varför min bil för bränsle premie ?

Varför min bil för bränsle premie ?

Om din instruktionsbok säger din bil kräver premie bränsle , kanske du undrar varför . Du har förmodligen lagt märke till det högre priset på premien bränsle , och kanske har gjort dig överväger alternativ . Med bensinpriser så hög kan det vara frestande att använda vanliga bränsle av , men det finns särskilda skäl till varför tillverkaren instruerar dig att använda premium bensin

Motortyp

Särskilda motorer kräver premium bränsle . Det finns två typer av motorer idag : hög kompression och lägre kompression . En hög kompression motor behöver bränsle av premiumtyp . Detta avser makt bränsle som används inne i förbränningsrummen , enligt Bil Talk , en PBS radioprogram .

Premium bränslen i bilar

Ett bidrag bränsle , eftersom det komprimerar på en högre makt, reagerar olika när det förbränns i motorn . Förbränningen sker vid en mycket högre takt och hastighet , så lyftar och kolvar i en hög kompression motor är mer finstämt och konstruerade för att arbeta med detta i åtanke , kräver premium bränslet .

Varför använda Premium ?

Om du använder premium bränslen i din motor , bilen tillåts verka som avsett . Det kommer att accelerera snabbare (upp till en halv sekund snabbare i en 0-60 mph acceleration , enligt artikeln " Behöver du verkligen Premium ? " på Edmunds. com ) och kommer att löpa smidigare . Dessutom , eftersom motorn är byggd för högre kvalitet bränsle , kommer den att köra mer effektivt . Det innebär att du får bättre körsträcka per gallon med premium bränsle .

krävs eller rekommenderas ?

Ibland kan en tillverkare kräver att premien bränsle användas i fordon . Andra gånger är det bränsle som bara rekommenderas . Om det krävs , kan din motor upprätthålla skador på viktiga delar , börja knacka eller vibrerande om du använder lägre kvalitet bränsle . När ett bränsle av premiumtyp rekommenderas men är inget krav , bilen är konstruerad för att köras på vanlig bensin. Men bilen fortfarande kan uppleva en minskning av kraften och accelerationen samt bränsle körsträcka , såvida du inte använder premium bränsle .

Kostnader

Premium bränsle kostar mer än vanliga bränsle , så mycket som 30 cent per gallon i 2010 . Det verkar som ett stort pris att betala , speciellt för en liten vinst i prestanda . Men med några vinster i körsträcka per gallon och möjligheten att förbättra ditt motorns livslängd , det finns mer kostnadseffektiva effekter att beakta .

byta till låg grad

Det rekommenderas inte att byta till en lägre lönegrad om din bil kräver premium gas . Förare kan besluta att testa användning av båda bränslen om de är osäker på vilken som ska användas. Om de använder premium gas och få bättre körsträcka och bättre prestanda , är det vettigt att bo med denna typ av gas . Om användningen av lägre kvalitet bränslen ofta leder till vibrationer eller prestandaproblem, byta till premium bränsle . Motor problem är kostsamma och uppväger de små besparingar vid pumpen som erbjuds av vanlig bensin .


Relaterade artiklar


hur du kontrollerar din gas körsträcka
nackdelar med hög mpg bilar
hur man förhindrar statisk elektricitet vid tankning din bil
Hur är vätgas görs för bilar ?
Hur man överför bränsle från en underjordisk tank
element i mineralolja
hur man gör biodiesel från yngel olja
tips för att mekaniskt förbättra gas körsträcka
hur man kan beräkna gas körsträcka enkelt
hur man får 75 mpg på en bil