AC vs DC elbil

AC vs DC elbil

Med miljö- och ekonomiska frågor blir allt viktigare , är elektrisk bildesign bli ett stort problem för biltillverkarna . Även om DC- motorer används mycket mer än AC , båda har fördelar

Power

Även om båda motorerna använder batterier som strömkälla , Likströmsmotorer använda batterierna direkt medan AC -motorer kräver en växelriktare för att omvandla DC från batterierna i AC för motorn .

Kostnad

Som regel likströmsmotorer är nästan alltid billigare än AC-motorer . Det finns flera orsaker till detta , bland annat en omfattande tillgång till DC-motorer och kostnaden för omriktare för AC -motorer.

Vridmoment

DC motorer generera mycket mer vridmoment från stillastående. AC -motorer ger upphov till mindre nystartade vridmoment , men de är mycket bättre för kontinuerlig höghastighetståg .

Heat

Enligt Wally Rippel , en ingenjör på Tesla Motors , DC borstlösa motorer genererar mindre värme än asynkronmotorer . Som en allmän regel är värme slöseriet med energi.

Speed

Rippel säger också att AC- motorer har en fördel som motorer blir större och prestanda blir allt viktigare . Tesla använder en AC- motor och kan accelerera från noll till 60mph på bara 3,9 sekunder .

popularitet

Den enkla sanningen är att DC -motorer dominerar just nu , oavsett om du talar om en hemmabyggd elbil eller en kommersiellt produceras hybrid . Kan dock som ändras när transportindustrin börjar att fokusera på allvar om elbilar .


Relaterade artiklar


Hur man testar biodiesel bränsle för tvål
hur man hittar de billigaste priserna på gas
hur du dubbla din gas körsträcka med HHO gas ändring vatten bil
Hur konvertera matolja till diesel
fordon acceleration och gas körsträcka
hur hävert gas från en lastbil tank
hur man köper biodiesel
proffs på vätgasbilar
Hur vet en bensinstation vilket pris att sälja gas för ?
gas krav på en Mini Cooper