10 vanligaste orsakerna till dålig gas körsträcka

10 vanligaste orsakerna till dålig gas körsträcka

Bensin kostnaderna kan vara en stor del av hushållsbudgeten. Du använder bensin varje gång du tar bilen ut för att köra ett ärende , arbeta eller ta en tur . Bensinförbrukning bidrar också till luftföroreningar. Erkänner de 10 vanligaste orsakerna till dålig gas körsträcka och hitta sätt att hantera dessa orsaker kan leda till monetära besparingar och en renare miljö.

Däck

för lågt lufttryck är en vanlig orsak till dålig gas körsträcka . Dra ut din instruktionsbok och notera den rekommenderade lufttryck i däcken för ditt fordon . Gas körsträcka sjunker med en procent för varje u00A3 2 däcken är för lågt . Ordentligt pumpade däck ökar gas körsträcka upp till 3 procent .

Speed

Det amerikanska Department of Energy visar att gas milersättning börja minska vid hastigheter över 60 mph . Att upprätthålla en lägre hastighet kan resultera i en 7 till 23 procent besparingar i bränsleekonomin.

Heavy Trunk

Extra vikt i bilen gör att motorn att arbeta hårdare och sänker gas körsträcka . Ta bort överflödigt objekt från stammen och några biltransportfartyg . En minskning av u00A3 100 i övervikt kan spara 1 till 2 procent i bränsleekonomi .

Inkonsekvent Körning

Bilar presterar bäst när de körs konsekvent . Plötslig acceleration eller inbromsning , kan minska gas körsträcka . Det amerikanska Department of Energy indikerar att oregelbunden körning kan minska gas körsträcka med så mycket som 5 till 33 procent . Användningen av farthållare på motorvägen kan hjälpa dig att bibehålla en konstant hastighet och förbättra gas körsträcka .

Tune-Ups

Att inte följa det rekommenderade schemat för bilens tune-ups kan öka din gasförbrukning . Regelbundna tune-ups kommer att öka gas körsträcka med upp till 4 procent . Se din bruksanvisning för korrekt tune -up schema för din bil .

Takräcke

ett takräcke kan hjälpa dig att ladda extra saker till din bil, men det kommer också att minska din gas körsträcka . Ett takräcke ändrar aerodynamik i bilen och ökar luftmotståndet , vilket resulterar i dålig gas körsträcka . Extra medförda föremål på hyllan lägga vikt till bilen och bidra till dålig körsträcka . Ta bort gallret om det inte behövs . En lastad takräcket kan minska din gas körsträcka med 5 procent.

Ärenden

Den mängd gas som bilen förbrukar är kraftigt förhöjd med antalet resor du gör försöker avsluta din dagliga ärenden . Kombinera resor att skära ner på gas bekostnad . Granska dina ärenden för veckan och planerar att ta hand om ärenden i samma allmänna plats på en resa .

Idling

Att hålla bilen igång , utan att gå någonstans , är ett slöseri med bensin . Tomgång bidrar till naturgas och bidrar inte till gas körsträcka . Det bidrar också till föroreningar . Stäng av din bil när du väntar .

Olja Choice

Det är viktigt att använda rätt olja för din bil . Den felaktiga val kan resultera i dålig gas körsträcka . Använda den typ av olja som rekommenderas av bilens tillverkare . Leta efter American Petroleum Institute symbol på motorolja behållaren . Om symbolen anger " energibesparande " oljan har utformats för att förbättra bränsleekonomin.

syrgasgivare

En syremätgivare tolkar mängden syre i bilens avgaser och använder denna information för att justera bilens bränsleförbrukning. En felaktigt fungerande syre sensorn kan leda till dålig gas körsträcka . Fastställande av en syresensor kan förbättra din bils gasförbrukning med så mycket som 40 procent .


Relaterade artiklar


Skillnaderna mellan biobränsle och fossila bränslen
säkerhet vid tankning en gastank
hur man kan förbättra bränsle körsträcka
hur man hittar billig gas idag
effekten av etanol på bilar
Hur naturgaskraftverk ett fordon ?
hur du lägger till aceton i din bensintank
hur man kan beräkna gas körsträcka på en bil
hur man kan öka mpg
hur är det regeringen sysslar med vätgasbilar ?