solceller och fotosyntes

solceller och fotosyntes

Department of Energy (DOE ) bedriver fotokemi forskning , som betonar att fånga och omvandling av solenergi för att skapa framtida energiteknik . Dessa nya energiteknik kommer att bygga bort solcell använder för att skapa artificiella fotosyntesen

mål

fotokemi är forskat för framställning av bränslen , kemikalier och el för att möta underblåser framtidens krav . Fotokemiska energiomvandling kommer att bli en viktig metod för elproduktion som inte ger upphov till växthusgaser .

Bränsletyper

vätgas, metan och komplexa kolväten är bränslen som kan skapas från fotokemiska processer eller artificiell fotosyntes .

Strålning

fotokemiska processer innebär användning av strålning vetenskaper för att förstå de fysikaliska och kemiska effekter av absorberande joniserande strålning på växter när producera bränslen . Detta måste ske för att anläggningen ska kunna producera bränslen genom en cyklisk liv process under den fotokemiska förfarandet .

organiska solceller

Photosynthetic solceller , som används i den fotokemiska processen , tillåta växter leva utan användning av vatten . Denna teknik kan el som kan utvinnas från växter genom att bädda in en specialiserad protein på en solceller chip som ersätter den roll som vatten i fotosyntesen . Dessa växter kallas organiska solceller .

fotobiologiska Teknik

National Renewable Energy Laboratory ( NREL ) arbetar för DOE att bedriva ytterligare forskning för fotokemiska energiproduktion. Den NREL kallar denna form av forskning fotobiologiska teknik , och när de kan övervinna vissa hinder i samband med denna process är vätgasproduktion väntas äga rum .


Relaterade artiklar


Hur du använder fritösen olja för biodiesel
hur man kan bli av med lukten av utspillt bensin
hur att spendera mindre på gas för din bil eller lastbil
hur du ökar bil och lastbil körsträcka med 7 enkla knep
tillskott för att förbättra gas körsträcka
hur man får bättre mpg med en Toyota Yaris
premie jämfört med vanlig gas körsträcka
vad är biodiesel bränsle gjord av ?
fördelar och nackdelar med icke förnybara energikällor
hur man spara energi enkelt