skäl till att inte använda vätgasdrivna bilar

skäl till att inte använda vätgasdrivna bilar

För hela sin potential för att avsluta beroende av utländsk olja , har väte fortfarande några allvarliga hinder att hoppa innan den är redo för massproduktion . Höga kostnader för produktion , svårighet att lagring och transport , samt problem i samband med kallt väder har fortfarande åtgärdas innan vätgas är redo att tränga olja som vår främsta energikälla för att driva bilar

Höga kostnader

En stor del av problemet med vätgasbilar är förknippade med den höga kostnaden. Med nyckelfärdiga bilar som Shelby Cobra kostar nästan $ 150. 000, och en omvandling på en Hummer du redan äger kostar runt $ 60. 000, dessa fordon är långt ifrån ekonomi bilar . Dessutom är den mycket efterlängtade BMW Hydrogen bil endast tillgänglig som en upplåtelse fordon , en räckvidd liknande den olycksalige Chevy E. V. 1 .

Det är sant att produktionskostnaderna kommer att släppa när vi går , hur långt och hur snabbt beror på kostnaden för naturgas . Eftersom naturgas används för att producera väte i en process som kallas ångreformering kommer kostnaden för vätgas stiga och sjunka med priset på naturgas .

Just nu är väte ganska billigt, men om vi ser tillbaka 20 år eller så , så var diesel tills det blev populärt som bränsle för pendlare fordon . Idag , 20 år senare det kostar mer än bensin . Om historien är en sann indikator , när vi ser väte kan användas som bränsle , kommer det att kosta lika eller mer än bensin .

svårt att lagra

En del av förklaringen till de höga kostnaderna för vätgasbilar stjälkar från svårigheten att lagring och transport.

Eftersom vätgas är den minsta och lättaste av alla element , med en atomvikt på 1 , har den en tendens att läcka genom en mycket väggar containrar den lagras i. Komprimering gasen endast gör detta värre , och den nuvarande push är att vätskeform det genom frysning . Att göra detta ökar kostnaderna för systemet som helhet .

Svårt att producera effektivt

ångreformering är den vanligaste processen används för att producera vätgas , med elektrolys kommer i en avlägsen andra .

För att producera väte genom ångreformering processen, är väte som samlats in från naturgas . Eftersom det använder naturgas och värme , kostnader denna process mer energi då det producerar .

Den näst vanligaste sättet att producera vätgas , elektrolys innebär passerar stora mängder el genom vatten för att separera väte från syre i vattnet . Återigen, som med ångreformering använder vi mer av andra typer av bränsle , i form av de bränslen som används för att generera el i första hand. Detta faktiskt inte sänker vårt beroende av fossila bränslen.

kallt väder Problem

Vatten i nuvarande vätgasdrivna bränsleceller design ger oss en viss oro. Minusgrader orsaka bränslecellen att frysa . Eftersom det finns en optimal temperatur att dessa celler fungerar bäst på , något sätt att förvärma dem till den temperaturen måste införas.

Aktuellt konstruktioner med hjälp av vätgas som bränsle påverkas mindre av låg temperatur drift, men vatten som kontaminerar systemet skulle kunna resultera i samma isläggningen oro .

Sammanfattning

Även på ytan väte som bränsle ser konkurrera med andra former av energi , är det fortfarande i ett tidigt utvecklingsskede . Att övervinna dess inneboende problem gör väte mindre attraktivt bränsle under de kommande 50 åren .


Relaterade artiklar


vatten som bränsle myter
hur man bygger en micro vattenkraftverk
alternativa bränslen för bensin
Hur konvertera miles reste till priset per gallon
hur man gör svart diesel
hur man bygger ett propan kit för bil
hur man bevara gas under resan
hur man kan spara gas enkelt
fossila bränslen alternativ för bilar
Hur vet en bensinstation vilket pris att sälja gas för ?