hur man kan öka bränsle körsträcka på en F150

hur man kan öka bränsle körsträcka på en F150

Ford F150 är en stor pickup mest känd för varaktig tillförlitlighet. Med ett genomsnitt på 13 stad miles och 18 miles motorväg per gallon gas är F-150 konkurrenskraftigt jämförbara med andra bilar i samma ungefärliga storlek . Frekventa kostsamma resor till bensinstationen kunde göra och F-150 ägare ompröva fördelarna med denna lastbil . Men det finns många sätt att öka bränsle körsträcka på en F-150 , med början med låg eller ingen kostnad steg såsom god ägande rutiner och vanor
1 .
Minska vikten din fordonet transporterar . Naturligtvis belyser en av de största med att äga en pick-up är bekvämligheten av att kunna bära last . Men , tillägger varje objekt till den vikt som din motor fungerar att dra . Ju hårdare motorn arbetar , desto mer bensin du bränner . Om du inte faktiskt behöver de saker du förvarar i din lastbil på en daglig basis, överväga att göra en ren -out för att hålla nere vikten till ett minimum .
2 .
Köp ett insynsskydd , om du inte redan har ett . Om du redan äger en tonneau , vara att du använder den och att den är ordentligt slint ner . Aerodynamik i en öppen säng skapar en vikt vindtunnel känd som " drar " på din motor . Eftersom din motor är stressade av detta kraftfulla drag , är din bensintank som utarmade mycket snabbare än om din flaket hade tillräckligt täckta.
3 .
Kontrollera dina däck med varje bensinmack fylla upp . Genom att göra en rutin att kontrollera luft och kondition på dina däck , är det osannolikt att en liten läcka eller någon bit av skada skulle gå obemärkt förbi. När däcken är tillräckligt fylld till maximal kapacitet håller de vikten på din bil med förtroende och rulla med lätthet , utsläppande minsta belastning på motorn . När däcken är slitna , läckande eller låg , för att din motor kommer att använda mer bensin i ett försök kompensera för arbete att däcken annars skulle göra .
4 .
byta olja varje 3. 000 miles och ersätta din luftfiltret regelbundet . Genom att ersätta din luftfilter , bränsle och luft samarbetar för din motor är väl fungerande . Om din olja inte ändras ofta , kommer det att bli tjockare eftersom det torkade upp , vilket skapar en klibbig tvekan i motorn . När motorn inte är i drift på bästa sätt, bensin dräneras i ett försök att " få det att hända . "
5 .
skära ner på luftkonditionering. På varma dagar kan detta verka som en no-win situation , eftersom fullt öppnade fönster skapar samma luftmotstånd som nämns i fråga om lastbilens öppen säng . Men matar motorn strömmen till luftkonditionering för att köra , därför använder mer bensin . En rimlig alternativ kan vara att spricka fönstren i stället rulla ner dem helt , eller hålla luftkonditionering på låga med fönstren helt stängd .


Relaterade artiklar


Fakta om elementet väte
hur man sparar pengar på gas
hur man använder biodiesel bränsle på ett säkert sätt
hur man bevara gas under resan
hur till vända vatten till energi
Varför är diesel dyrare än vanlig bensin ?
hur man sparar pengar på bensin
hur man sparar pengar på bränsle
alternativa typer av bränsle
hur man beräknar kostnaderna för gas körsträcka