hur man kan förbättra gas körsträcka på en F150

hur man kan förbättra gas körsträcka på en F150

Om du kör en Ford F- 150 pickup , då du redan vet ditt fordon inte kommer att uppnå samma höga gas körsträcka som en kompakt sedan eller kombi . Din lastbil är gjord för kraft : dragande , bogsering och sling lera medan off -road . Även en ekonomisk F- 150 , utrustad med en mindre V6 , är helt enkelt inte kommer att toppa listorna när det kommer till stretching varje mil per gallon . Lastbilens form och vikt helt enkelt inte tillåta det . Men att få bättre gas körsträcka är inte en meningslös strävan . Det finns sätt att göra varenda droppe bensin räknas .
1 .
Shed vikten . Enkelt uttryckt , måste du ta bort alla onödiga last och eftermarknad tillbehör hos din F- 150 . Även om det är trevligt att ha en personlig bil , de överdimensionerade däck , grillen vakt , störtbåge , verktygslåda och lyft kit bogging ditt fordon ner och gör det bränna extra gas.
2 .
Höj din baklucka . Även om du kan vara benägen att tro att en sänkt baklucka kommer att minska dra på din pickup , detta är inte sant . Mer än bara hålla din last glider på motorvägen , hjälper din baklucka bildar en virvlande massa luft bakom förarhytten på din lastbil som faktiskt minskar dra och förbättrar bränsleekonomin.
3 .

Gör en resa och konsolideras. Du kommer inte bara spara slitage på din F-150 , kommer du att spara gas genom att planera framåt och användas för alla dina ärenden på en gång . Karta en rutt som tar dig vart du behöver gå i de minst tid och avstånd . Försök att undvika stadstrafik och stoplights samt ojämn terräng .
4 .
Ta det lugnt på både gasen och bromsen . Aggressiv körning och fortkörning kommer att förstöra din F-150 : s bränsleeffektivitet. När du börjar , accelerera långsamt . Dessutom , när de fattar ett stopp , sakta ner i förväg i stället smäller på bromsarna i sista minuten . Om du tenderar att ha en ledande fot , prova att använda farthållaren när på motorvägen , att hålla en jämn hastighet . Försök att inte överstiga 60 mph .
5 .
byta olja regelbundet och se till att dina däck är ordentligt pumpade . Underhålla din Ford pickup är nödvändig för att uppnå den bästa bränsleekonomin. Den smidigare din motor går , desto mindre gas det ska brinna . När du byta olja , överväga en kvalitet syntetiskt , eftersom det kommer bidra till att minska friktion och förhindra slitage . Kolla också dina luftfilter när oljan förändrats, och byt filter om det är smutsigt . Slutligen, kom ihåg att läsa dina däck som för lågt lufttryck orsakar din lastbil att arbeta hårdare och avfall gas .
6 .
Förvandla din F- 150 av när du måste vänta . När du tillåter din lastbil på tomgång i mer än ett par minuter , kommer du att slösa mer gas än om du helt enkelt stänga av tändningen och starta det igen när du är redo att flytta .


Relaterade artiklar


hur man kan spara gas genom hypermiling
hur man sparar pengar när man pumpar gas
hur man kan öka gas körsträcka på en Yukon Tahoe
hur du kör din bil på veggie olja
hur man kör som om du inte vill spara gas
hur man pumpa bränsle i bilen
och nackdelar med vätgas
hur man gör diesel biobränsle
hur du fyller plast bensintankar säkert
Vad är alternativa bränslen ?