hur man gör en generator elektrolysör vätgas

hur man gör en generator elektrolysör vätgas

Krympande oljetillgångarna och stigande bränslepriser har orsakat mycket av världen att klättra efter lämpliga ersättare för fossila bränslen. Eftersom de flesta av forskarsamhället, staten och näringslivet inriktad på vätebränsleceller och el som ersättning bränslen för transporter , några få modiga bakgård uppfinnare koncentrera sina ansträngningar på att utveckla sätt att producera vätgas på efterfrågan för användning i befintliga förbränningsmotorer. Resultaten av deras experiment har gett oss elektrolysör . Den här enheten kan utvinna vätgas från vatten och använda vätet för att komplettera dagens bränslen

Du behöver : .
byggplaner ( se "Referenser " )
. 101-plattor av rostfritt stål .
Pre-cut akryl bostäder bitar .
Plast lim .
80-slippapper.
Natriumhydroxid.
Kaliumhydroxid .


1 .
Montera färdigskurna bitar akryl som utgör elektrolysör : s bostäder, med hjälp av lim som rekommenderas av leverantören . Dessa tum tjocka bitar av akryl är tillgängliga från din lokala leverantör , förklippta till de specifikationer som anges i byggandet planer finns på Referenser i den här artikeln ( se länkar till " Elektrolysör planer ", sidorna 13-16 ) . Förstärka hörnen med vinkeljärn och skruvar . Täta insidan hörn med tätningsmedel för att förhindra läckage .
2 .
Förbered plattor av rostfritt stål med slipning dem i en korsstreckslinjer mönster med 80 sandpapper . Detta tar bort yta oxidation , ökar yta , och den lilla toppar och dalar vänster vid slipning processen hjälpa gasbubblor fly under användning. Skölj bort slipning återstoden med destillerat vatten.
3 .
Stapla alla 101 plåtar tillsammans och sedan vira in dem med höggradigt tråd . Markera en kant med en fil så att plattorna kan installeras i rätt riktning . Applicera korta pulser av likström genom att vidröra den fria ändar till ett batteri som visas i byggnadsplanerna .
4 .
Montera skivorna i skårorna i akryl elektrolysör bostäder . Rätt orientering av plattorna är viktigt . Rada upp märken som gjordes under plattan beredningen . Anslut strömkablarna som visas i byggnadsplanerna .
5 .
Förbered ytan på stålplåtar genom att blötlägga dem i en fem -till-tio procent natriumhydroxidlösning (NaOH ) Vilket är vanligt lut . Placera plattorna i elektrolysör bostäder och tillämpa en två-volt ut till den yttre två plattor , som visas i planerna , för några timmar . Skölj sedan med destillerat vatten och upprepa . Efter beredning låta telefonen köra på två eller tre dagar och övervaka den nuvarande och elektrolyt nivåer . Tillsätt vatten till elektrolyten som behövs för att hålla täckta . Efter två eller tre dagar , tömma enheten och skölj rikligt med rent vatten . Enheten är nu färdig för användning.
6 .
Blanda tillräckligt full styrka natriumhydroxidlösning att fylla elektrolysör . Fyll elektrolysör till en tum nedanför toppen av plattorna om du använder raka likström , eller att halva tallriken höjden om du använder resonant drift . När strömmen är på bultarna strömförsörjning, kommer elektrolys inträffa och vätgas som orsakas av detta kommer att finnas tillgänglig till motorn genom utloppsröret av elektrolysör .

tips och varningar


 • för plattorna , använd 316L rostfritt stål för förbättrad funktion , och för att förbättra hållbarheten på enheten .
 • Häll aldrig vatten direkt på natriumhydroxid eller kaliumhydroxid . I stället lägger de kemikalier till vattnet . Detta förhindrar stänk när den kemiska reagerar med vatten .


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar strömstyrka på vätgas celler
  hur man får mer användning av din gas
  vätgasdrivna bränsleceller grunderna
  hur man kan öka bränsle körsträcka i ett dieselfordon
  hur man gör en bil få 50 miles per gallon gas
  nackdelar med vätgasbilar
  hur man bygger ett vätgasdrivna bil
  väte som en alternativ energikälla
  hur man använder dollar kostar i genomsnitt att spara pengar på bensin
  hur man bygger en sparare vätgas