hur man gör biodiesel hemma

hur man gör biodiesel hemma

Biodiesel är ett mer miljövänligt sätt att köra bilen . Alla dieselmotorer kan köras på biodiesel . I själva verket är det bättre för din motor än vanlig diesel . Biodiesel kan tillverkas av enkla vegetabilisk olja , även de saker du använder för matlagning . Även om det är möjligt att köra motorn av den vegetabiliska oljan direkt och omvandlar den till biodiesel första är bättre för din motor och kommer att pågå längre . Du kan göra biodiesel från vanliga hushåll material och köpa resten av ingredienserna i din lokala mataffär eller apotek .

Du behöver :
1 liter färsk , oanvänd vegetabilisk olja
. Blender .
200 ml alkohol ( antingen etanol eller metanol ) .
Lut ( finns i de flesta hantverk butiker med tvål-material ) .
Vågar , antingen elektriska eller vikt .
Trattar.
Termometer.
Plastbehållare med skruvlock tillräckligt stor för att lagra 2 liter .
Kamin och panorera .


1 .
Gör ett test parti av en liter innan du gör en fullständig sats . Detta gör att du kan vänja sig vid processen och undvika slöseri med mycket material om du gör ett misstag .
2 .
Mät upp lut på vågen . Du behöver exakt 3,5 gram .
3 .
Häll 20 ml alkohol i behållaren med hjälp av tratten . Gör detta snabbt som alkoholen kommer att reagera med vattnet i luften . Tillsätt lut till behållaren med en annan tratt . Snabbt säkra den gemensamma jordbrukspolitiken och snurra runt . Blandningen kommer att bli hett.
4 .
Kontrollera att lut är helt upplöst . När den har , förbereda mixer . Värm alla vegetabilisk olja på spisen tills det är 55 grader Celsius eller 130 grader Fahrenheit. Häll detta i kannan . Tillsätt lut blandningen till detta . Sedan säkert tätning mixern .
5 .
Mixa blandningen i 20-30 minuter . Häll sedan i en tydlig behållare med en skruv lock . Låt stå en dag i rumstemperatur .
6 .
Häll av klarare gulaktig vätska i en annan behållare , som lämnar rester på botten . Den gulaktig vätska är biodiesel . Ju mindre rester du har, desto bättre kvalitet på biodiesel .
7 .
Lägg till biodiesel till en annan behållare och tillsätt en halv liter vatten . Fäst locket ordentligt och rulla behållaren tills blandas ordentligt. Låt stå sedan dekantera biodiesel från vattnet . Den biodiesel flyter ovanpå vattnet . Detta säkerställer den är klar och fri från föroreningar .

tips och varningar


 • Mätningarna för 1 liter biodiesel . För större mängder ökar mätningar därefter. Till exempel , multiplicera 3,5 gram lut med antalet liter biodiesel du vill göra .
 • Använd alltid skyddsglasögon och skyddshandskar när du arbetar med lut .
 • Äldre bränslefilter och sälar kan behöva byta ut när du först börjar använda biodiesel .


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar fett till biodiesel bil
  hur testa bilens förmåga E85
  hur man ladda batterierna på elbilar
  Hur konvertera USA
  hur man kan minska bensin användning med din bil genom hypermiling
  Hur gas stiger priserna påverkar miljön ?
  Hur konvertera en Mercedes för att köra om avfall & vegetabilisk olja ?
  Hur HHO bränsle fungera i bilar ?
  hur man kan spara på gas med bränsle kort
  Vilka är fördelarna med dieselfordon ?