fossilt bränsle kontra vätgasdrivna bränsleceller

fossilt bränsle kontra vätgasdrivna bränsleceller

Traditionella fordon som drivs med fossila bränslen är ineffektiva och miljöovänliga . Bränslecellsfordon ( FCVs ) , å andra sidan , producerar lite eller ingen förorening och kan driva mer elektroniska komponenter. Men trots dessa fakta , traditionella fordon är fortfarande billigare än FCVs och är mer lättillgängliga

Kostnad

Trots stigande kostnader , bensin är fortfarande ett mycket billigare bränsle än vätgas som FCVs körs på . Detta beror FCVs är första generationen och fortfarande inte redo för marknaden .

intervall

På grund av sina små bränslekapacitet, har FCVs inte driftområdet traditionella fordon.

Effektivitet

Bränsleceller är mer kemiskt effektivare än fossila bränslen motorer främst på grund av den kemiska reaktion som ger energi i en bränslecell . Enligt Fueleconomy. gov , traditionella motorer konvertera endast 20 procent av den energi som finns lagrad i bensin .

Tillgänglighet

FCVs är i sina tidiga utvecklingsskeden och är inte redo för massproduktion. Men de traditionella fordon som drivs med bensin har funnits i årtionden , vilket gör dem billig att tillverka och lätt att köpa .

Pollution

polymer PEM ( PEM ) i en FCV gör el av väte och syre. Det enda biprodukter är vatten och värme , till skillnad från fossila bränslen som genererar koldioxid .


Relaterade artiklar


hur man kan förbättra bränsleekonomin och spara gas pengar
hur man sparar pengar på gas med hjälp av en ruttplanerare
vilka bilar får bra gas körsträcka ?
hur man kan förbättra gas körsträcka vid bogsering
inte lägga malmedel till gas öka körsträcka ?
fakta om alternativa bränslen
sig att slappna av och spara pengar under semestern
hur man kan spara på gas genom pumpning korrekt
hur man startar en dieselmotor i kallt väder
nackdelarna av gasdrivna bilar