effekten av gasol på gamla bilar

effekten av gasol på gamla bilar

Gasohol hänvisar till en blandning av etanol och bensin ( vanligtvis 10 procent etanol , så kallad E10 ) . Eftersom etanol fungerar också som lösningsmedel , orsakar det gäller för äldre bilar som inte utformats för denna typ av bränsle

Historia

Några av de tidigaste bilarna i amerikansk historia som faktiskt gjordes för att köras på etanol blev emellertid etanolbilar mycket sällan i bensin slå ut etanol som bränsle i valet för bilar .

Effekter

Låga halter av etanol ( cirka 5 till 10 procent ) kan försvaga och slutligen förstöra gummidetaljer såsom packningar och tätningar. Som koncentrationer får högre , avlägsnar etanol byggs upp i bensintanken som sedan kan fastna i andra delar av bilen.

Potentiella

Etanol tenderar att binda vatten . Denna vätskeansamling kan rosta gastankar och orsaka vattenskador på andra komponenter i bilen .

Överväganden

Den exakta effekterna av gasol på äldre bilar kommer att bero på visst år och modell av bilen , samt procent av etanol i gasohol föreningen.

Förebyggande /Lösning

klassiska bilägare bör rensa ut sitt bilens bränsletank och försegla den med en etanol-bevis material om de är oroliga för komplikationer från etanol. Människor planerar inte att använda en gammal bil för ett tag bör lägga bränsle stabilisator .


Relaterade artiklar


vad är flytande väte för?
hur du kör din bil på veggie olja
hur man kan förbättra gas körsträcka på en roterande
hur man kan spara på gas !
hur man byter ett dieselbränsle filter
hur man förhindrar att sätta bensin bränsle för dieselbilar
nackdelar med vätgasbilar
Hur man vet om gaspriserna kommer att falla eller stiga med en tidning
vilka bilar kan använda E85 ?
hur man kan förbättra gas körsträcka för Ford Ranger lastbilar