definiera väte bil bränsleceller

definiera väte bil bränsleceller

Bränslecellsfordon ( FCVs ) är en ny teknik avsedd att vara ett alternativ till traditionell gasdrivna fordon . Även om kostnaden för fordon och infrastruktur som behövs för vätgasstationer gör det olönsamt just nu , FCVs har potential för noll förorening

Syfte

FCVs är väte gasdrivna fordon tänkt att lösa problemen med miljöförstöring, beroende av utländsk olja och stigande gaspriser .

Fuel Cell

De flesta FCVs använda ett membran polymer elektrolyt ( PEM ) . Detta är ett batteri som använder väte och syre för att skapa elektricitet och frigöra värme och vatten som biprodukt .

reformatorn

Även FCVs kan rinna av ren vätgas , få ren vätgas kan vara en utmaning . En väg runt detta är genom att använda en reformator . Denna enhet kan vätgas som ska hämtas från andra gaser som naturgas att användas som bränsle . Dock medföra vissa koldioxid .

Fördelar

Fördelarna med FCVs inkluderar tysta motorer , lite eller ingen föroreningar, ett mer kemiskt effektiv motor och möjligheten att köra mer elektronik i ett fordon .

Nackdelar

Nackdelarna med FCVs innefattar hög fordon kostnad , mindre driftområde , kallt väder , bristande pumpar vätgas , och konkurrerar med andra alternativa fordon , som elbilar .


Relaterade artiklar


hur man beräknar den gas som kostnaden för att köra till arbetet
hur man gör blyad gas
hur man kan spara massor av pengar på gas
standard specifikationen för diesel eldningsolja
hur man kan sänka mpg för en Ford
hur man kan räkna körsträcka på din bil
hur man kan förbättra gas körsträcka enkelt
dieselbränsle spill förfaranden
Hur sparar hybridbilar miljön ?
Hur konvertera miles per gallon från USA