Kostnaden för vätgas vs gas

Kostnaden för vätgas vs gas

Ständiga fluktuationer i priset på bensin samt miljöhänsyn i förbränning av fossila bränslen leder till fler förare till överväga fordon som använder alternativa bränslen. Vätgas är ett sådant bränsle som har potential att vara ett billigare , effektivare och renare alternativ till bensin . Även om vätgasdrivna bränslen har varit under utveckling i årtionden , kvarstår de på kort sikt en mycket dyrare alternativ än bensindrivna bilar

Identification

Medan bensin är fortfarande den dominerande energikälla till bilar , vätedrivna fordon finns redan tillgängliga för konsumentbruk . De flesta av dessa finns i Kalifornien, där den 202C cirka 300 vätedrivna fordon används . Bränslecell testare Powertech beräkningar kommer det att finnas mer än 4. 000 sådana fordon i bruk från och med 2014 . GM , Honda , Hyundai och Nissan har alla vätedrivna bilar i någon fas av utveckling . På grund av de höga kostnaderna och den tid som i utvecklingen av dessa fordon har dock många tillverkare dragit ner på forskning och utveckling på dem när de kämpar med sina egna solvens .

Funktioner

pund för pund Väteceller innehåller tre gånger så mycket energi på bensin , enligt den amerikanskaDepartment of Energy . Var vätebränsle mycket som produceras, skulle det kosta motsvarande 2 dollar per gallon , enligt US News World Report . Detta är långt under det genomsnittliga priset på bensin i USA med 2010 . Hög verkningsgrad-nuvarande modeller kan få cirka 70 miles per gallon-. och låga utsläpp ytterligare öka värdet av vätedrivna bilar

Överväganden

När väte är ett billigare bränsle än bensin på papper , är verkligheten Och med 2010 är det mycket dyrare . De få modeller av vätedrivna bilar som är kommersiellt tillgängliga kostar i allmänhet mer än $ 100. 000. Forskare är fortfarande tweaking teknik för att producera och transportera vätgas . Således är tankställen begränsad , vilket gör kostnaden för vätgas variera. Tillverkarna står också inför en utmaning att utforma kostnadseffektiva metoder att lagra väte bränsle , enligt US Department of Energy .

Potential

biltillverkare 2002 till 2009 gjort stora framsteg i att minska kostnaderna för vätebränslecellteknik system för bilar . Sådana system kostar ca $ 248 per kilowatt år 2002 , och de skar som till $ 51 från 202C enligt U. S. Department of Energy. Även när fordonen förbättras, masskonsumtion användning av vätedrivna fordon skulle kräva miljarder dollar i investeringar för infrastrukturen av tankställen . De flesta tillverkare och myndigheter eniga om att en verklig " vätgasekonomi ", där vätedrivna fordon är lika eller mer kostnadseffektivt jämfört med bensindrivna fordon, är fortfarande minst ett decennium framöver .

Alternativ

På grund av den massiva ekonomiska hinder för att göra vätedrivna bilar till ett prisvärt alternativ , är tillverkare investerar i andra metoder för att avvänja sig bensin beroende . Hybridfordon , som kombinerar förbränningsmotor med elmotorer , hela tiden ökar i popularitet , och tillverkarna också gör framåt batteriteknik att göra elbilar mer livskraftiga , enligt US Department of Energy . Vätedrivna bilar kommer att visa sig vara mer livskraftig än dessa alternativ för att bli mer kostnadseffektivt än bensin.


Relaterade artiklar


hur man sparar pengar på gas
hur man kan förbättra gas körsträcka på en wrangler
hur man hittar de billigaste priserna på gas i ditt område online
den genomsnittliga kostnaden för vätgasdrivna bränsleceller
kemikalier som används för att göra biodiesel
hur man bygger en enkel DIY bränsle regulator injektion ecu
var kan vätgasbränsle hittas ?
hur man sparar pengar på gas
Varför min bil säger att använda premien bränsle ?
hur man rengör en bensintank säkert