Hur konvertera en mpg till en gpm

Hur konvertera en mpg till en gpm

MPG , som står för miles per gallon , och GPM , vilket står för liter per mil , finns två sätt att mäta effektiviteten i en bil . MPG har varit standard mätsticka för bilar ' bränslebesparing , men vissa hävdar att GPM är ett bättre mått . Med GPM kan du se exakt hur många liter du använder när du reser ett visst avstånd , som kan göra en kostnadsjämförelse lättare . Till exempel tittar på en 13 mpg bil jämfört med en 15 mpg bil kanske inte verkar vara så stor skillnad som en 30 mpg bil jämfört med en 40 mpg bil, men över 1000 miles , den 2 mpg skillnaden mellan 13 mpg och 15 mpg bil faktiskt ger en större besparing än 10 mpg olika mellan de 30 mpg och 40 mpg bil .

Du behöver :
Calculator


1
Bestäm miles per gallon i din bil, lastbil eller annat fordon . . Detta brukar anges i fordonets bruksanvisning .
2 .
Ta motsvarigheten till miles per gallon mätning . Det ömsesidiga hittas genom att bläddra i täljare och nämnare . Till exempel , om du hade 25 mpg , vilket är samma som 25 /1, skulle det ömsesidiga vara 1 /25.
3 .
använda en kalkylator för att konvertera fraktionen från steg 2 till en decimal för att hitta hur många liter det tar bilen för att åka en mil . Till exempel motsvarar 1 /25 0,04 så om din bil fick 25 miles per gallon , skulle det konvertera till 0,04 liter per mil .


Relaterade artiklar


hur man kan minska bensin räkningar framgångsrikt
hur man kan beräkna bilens gas körsträcka
fördelarna med en soldriven bil
DIY HHO generator för en dieselmotor
hur mycket aceton ska jag lägga i min bensintank ?
Varifrån kommer en hybrid el från ?
bilar med bästa gas körsträcka
hur man bygger en enkel DIY bränsle regulator injektion ecu
vad är miljöpåverkan av vätgasdrivna bränsleceller ?
hur man kan jämföra milkostnad lastbil bränsle