vad är HHO alternativa bränslen ?

vad är HHO alternativa bränslen ?

Av alla myter om HHO ( väte-väte och syre , eller knallgas ) generatorer , den största är att de inte arbetar . Medan vissa akademiker och ingenjörer hävdar att de omöjligen kan utföra , är det faktum att HHO Generatorer ofta körsträcka ökar bränsle . En gängse uppfattning är att den gas de producerar verkar huvudsakligen som bränsle i sin egen rätt , men hemligheten till HHO framgång väl kanske lite mer esoteriska

Historia

Begreppet knallgas-två delar väte och en del syre-föreslogs av Ruggero Maria Santini , professor i fysik vid Boston University . Även om Santini teorier , exempelvis tillämpad mekanik hadronic och Magnacule teori , satte honom i periferin , tog en filippinsk ingenjör som heter Daniel Dingle honom på allvar . Dingle byggde en bil som drivs med annat än vatten som härrör knallgas år 1968 . att bilen utgör grunden för alla moderna HHO-drivna generatorer

Funktion

HHO generatorer använder en process som kallas elektrolys att dela upp syre molekyl ( H2O ) i dess ingående atomer , som blandar ihop till en gas som är två tredjedelar väte och en tredjedel syre . HHO elektrolys innebär passerar stora mängder av el mellan två plattor , som skiljs åt av mindre än en fjärdedel -tums vatten . När el " bryter " vattenmolekylen isär , den resulterande syre och väte bubbla till toppen av cellen , där det sugits bort in i motorns intag med en slang .

HHO som bränsle

HHO gas kan användas på två sätt, antingen som ett kompletterande bränsle eller bränsle i sin egen rätt . Eftersom det har sitt eget syre , kan knallgas förbränna i fullständig avsaknad av luft , vilket kvalitet gör HHO-drivna motorer lite mer kraftfull än luft-beroende gasmotorer och fungerar på ett liknande sätt att nitrometan eller lustgas . Med en tillräckligt stor cell , är det möjligt att bygga en bil som körs på nästan ingenting men HHO , även om du fortfarande skulle behöva lite bensin för att starta motorn .

Komplettering

HHO sparar bränsle genom att komplettera bensin , men det tenderar att fungera bäst på moderna motorer med bränsleinsprutning . Vätgas är idealiskt stökiometriska förhållandet ( det ideala förhållandet av bränsle till syre ) är lite off i sin 2- till-1 väte till syre , så det krävs extrapersonal från motorn att arbeta . Motorer med bränsleinsprutning använda syre sensorer som talar om för datorn vad motorns luft-bränsle -förhållandet är i realtid , vilket gör att datorn automatiskt minska mängden bensin den tillför . I huvudsak vet datorn det blir extra bränsle från någonstans , så det minskar hur mycket gas att motorn får .

Myt Busted

Medan den allmänt accepterade argumentet mot HHO är att motorn spenderar så mycket hästkrafter vrida generatorn att göra makten för cellen när det uppnår från brinnande HHO gas , misslyckas detta antagande att ta hänsyn till några grunderna i generatorn design . Going av godkänd logik , lika el hästkrafter , så slå på radion ska minska bränsleförbrukningen . I verkligheten är 75 procent av hästkrafter som används för att driva en generator som inte används för att framställa elektricitet , det används bara för att hålla generatorn snurrar . Detta innebär att generatorn alltid har en viss kinetisk energi i reserv för att köra HHO generator , så någon extra bränsle framställer kan förbättra bränsleekonomin.


Relaterade artiklar


hur man återanvända olja matolja
hur man öppnar en låst gas cap
hur man kan spara gas och spara pengar !
om vätgas som drivs bilar
hur man sparar pengar på gas 101
Hur konvertera en Volkswagenbubbla dieselmotor driver på begagnade vegetabilisk olja
hur man kan vara mer bränsle effcient under vintersäsongen
hur man vet bensinen distribution i USA
vad är biobränsle gjord av ?
hur man kan spara på gas