nackdelarna av gasdrivna bilar

nackdelarna av gasdrivna bilar

bensinmotorn har varit metoden för strömförsörjning bilar så länge bilar har funnits . Deras relativt kompakt storlek , konsekvent funktion och tillgänglig bränsle är några av de många faktorer som lett till deras dominans på transporter . Dock har ett antal biprodukter från gasdrivna motorer dras tilltagande kritik för sin nivå av föroreningar , en stagnerande bränsleekonomi och avlopp på bensin resurser .

Pollution

En av de största nackdelarna med att använda bensin-drivna bilar är mängden föroreningar som förs in i atmosfären . Varje år är USA ensam ansvarig för 1,7 miljarder ton CO2 i atmosfären från tailpipsen av gasdrivna bilar , enligt Naturvårdsverket. CO2 är en av de växthusgaser som kan ha en förödande effekt på miljön genom att bidra till smältande isar , stigande hav och varmare klimat .

Kostnad

Även elbilar inledningsvis dominerade bilmarknaden , bytte förare över till bensin nästan helt som enklare och billigare metoder för att transportera bränslet upptäcktes . Men i dagens ekonomi (2010 ) med en hög efterfrågan , öka gaspriserna och folket belopp enheten, gas inte längre en billig råvara . Varje år kan den genomsnittliga föraren tillbringa upp till $ 3. 000 i månaden i bensin kostnader , och detta belopp förväntas öka .

energikälla

En annan nackdel med att använda bensin som den enda metoden för att driva bilar är källan av bränslet . Enligt EPA uppskattar , använder mer än 57 % av den olja amerikaner kommer från utländska källor. De flesta av dessa utländska källor finns i Mellanöstern och är medlemmar i OPEC ( oljeproducerande och exportländer ) , en organisation som kan manipulera priset på olja att lämna ekonomier som är mottagliga för stora recessioner bygger på plötsliga fluktuationer i oljepriset .


Relaterade artiklar


hur man betala mindre för bensin
hur man kan förbättra gas körsträcka i byggandet fordon
hur man kan räkna bilens gas körsträcka
fordon acceleration och gas körsträcka
Hur marinmotorer arbete ?
Hur konvertera miles per gallon från USA
hur man får den bästa gas körsträcka
fakta om alternativa bränslen
de typer av bränslen som används för olika transportlogistik
hur ta reda på om rabatter för att köpa en E85 bil