metanol som bränsle tillsats

metanol som bränsle tillsats

Med bensin minskar som en naturlig resurs , är forskare söker andra bränslen för kommersiella fordon. En av dessa bränslen , som kallas metanol , läggs till bensin och har både fördelar och nackdelar

Definition

Metanol är en typ av alkohol . Även etanol ( en mer populära alkoholhaltiga bränsle ) härrör från spannmål , såsom majs , är metanol tillverkad av trä , kol och naturgaser .

Säkrare

Metanol brinner vid en lägre temperatur än bensin , eftersom det bara består av en kemisk (jämfört med bensin , som består av flera ) . Detta gör ett fordon med både bensin och metanol säkrare vid en olycka , eftersom metanol kommer att fördröja brinna .

MPG och Power

Vid jämförelse med bensin , har metanol ungefär hälften av den energi . Detta betyder inte att den har mindre makt , men att det blir färre miles per gallon . Metanol blandad med bensin kommer att ha lägre MPG än ren bensin .

M85

Kommersiella fordon inte körs på ren metanol. Ombyggda fordon , kallad flexibel fuel-bilar ( FFV ) , som verkar på en 85 procent metanol och 15 procent bensin blandas .

bensinstationer

För närvarande kan få bilar köra M85 och några stationer erbjuder blandningen . Kanske kommer detta att förändras i framtiden , men tills dess M85 fordon kan tyckas omöjligt .


Relaterade artiklar


hur man turbocharge en bil
hur man använder gasen totalt beräkna körsträcka
hur man undviker att betala för gas
Kalifornien diesel smog regler
rekommenderar rökgasrening för en bil
2004 Pontiac GTO : hur man kan spara gas
hur man kan minska effekten bensin har på miljön
hur man skall avgöra miles per gallon på ett fordon
Hur fungerar en gas cap ?
hur man suga bensin ur en mazda årtusenden