kan en dieselmotor byggas om till naturgas motor ?

kan en dieselmotor byggas om till naturgas motor ?

Det är möjligt att konvertera en vanlig dieselmotor driver på naturgas ( " flytande propan " eller LP ) , men du kanske vill använda LP som kompletterande bränsle . Även LP brinner renare än diesel och kan hjälpa din motor håller längre , är det inte nödvändigtvis billigare

Funktion

Dieselmotorer " squeeze " de drivmedel de äter tills den exploderar , vilket innebär att de kan köras på nästan vad som helst . Propan har länge använts som ett kompletterande bränsle för turbo-dieselmotorer .

Fördelar

LP brinner renare än diesel och kyler tilluften , så det är bättre för användning inomhus och kan generera lite mer makt än gas eller diesel . Den innehåller också färre föroreningar än diesel , vilket innebär att motorn ska hålla längre .

Kostnad

En gallon diesel har ungefär 128. 000 BTU ( British Thermal Units ) av energipotential och naturgas har 84. 000 . Du måste injicera ca 50 % mer propan för att producera samma mängd energi som diesel , som till stor del förnekar en eventuell minskning driftskostnader .

Supplemental

Propan injektion är lätt att använda som extra bränsle eftersom det är lagrat under press , och svalnat effekter gör det till ett perfekt komplement för turboladdade motorer .

Fun Fakta

Om du vill se en fullt konverterade och funktionella diesel -till-naturgas motor , kolla din lokala UPS terminal . Ungefär 10 % av företagets lastbilar drivs med naturgas .


Relaterade artiklar


nackdelar med bensinmotorer
hur man installerar en diesel extra tank
hybrid vs bensindrivna bilar
hur man sparar på bränsle ( bränsle besparing körteknik )
tre typer av makt enheter i HEV
hur man gör E85 etanol
hur man får mer miles per gallon gas
typer av bränsle alternativ till bensin för bilar
Definitionen av auto utsläppsnormer
DIY : vätgasdrivna bränsleceller