hybrid vs bränsle bilar

hybrid vs bränsle bilar

Hybridbilar har blivit hett bilindustrin eftersom nästan alla större tillverkare i världen är ute efter att avslöja sin egen flotta av miljöbilar . Konsumenterna fortfarande stack på de orimliga bränslepriserna från början av 2008 , söker efter sätt att minska den dagliga kostnaderna för körning och samtidigt ha en acceptabel sociably minskad klimatpåverkan . Ange hybridbil . Hybriden är branschens svar på både stigande bränslekostnader och ökad oro föroreningar , men hur väl fungerar en hybrid stack upp mot de traditionella fossila bränslen auto

Historia

Tillverkarna har gjort olika insatser för att producera hybridfordon som går tillbaka till början av 20-talet. I själva verket , fram till Henry Ford lyckades lösa de tidiga svårigheterna av bensinmotorer de elektriska och hybridbilar var det självklara valet för konsumenterna . Det var inte förrän på 1990-talet då hybridbilarna var återigen återföras till konsumenterna som produktionen modeller från tillverkare . Tyvärr var de tidiga modellerna ekonomiskt resultatlösa och medförde tillverkarna avbryta sin hybrid-och elfordon program tillfälligt . När Honda Insight infördes 1999 det förändrats väsentligt landskapet . Med en EPA betygsatt 70 mpg på landsväg , erbjöd Insight bränslebesparingar som var mätbara för allmänheten. Kort därefter den populära Honda Civic Hybrid infördes som inte bara gav en imponerande miles per gallon EPA betyg men också levererat samma bekväma köregenskaper för en traditionell bränsle brinnande bil . År 2004 Toyota Prius hybrid blev inofficiella flaggskepp hybridbil revolutionen . En fyrdörrars hybrid med käken släppa bränsleeffektivitet och bekväm styling representerade Prius den nya generationen hybrider .

Typer

Hybrider är fordon som använder både en elmotor som drivs med stora batterier ( antingen NiCad eller mer nyligen , litium -jon ) samt en liten gasdriven traditionell motor . Den gasmotor vanligtvis driver fordonet när den antingen når en viss hastighet eller om den går en förutbestämd sträcka . Själva termen " hybrid " anspelar på en blandning av två olika källor för makt : fossila bränslen och el .

Fördelar

Hybridfordonen innebära en rad fördelar jämfört med sina fossila bränslen bröder . De flesta hybrid ägare rapportera ett betydande besparingar på bränslepumpen grund av den ökade gaseffektivitet av hybriden design . I kombination med denna effektivitet besparingar är den minskade föroreningar eller koldioxidutsläpp. I själva verket kommer vissa hybridfordon som den kommande Chevy Volt kommer att kunna utnyttja elektriska endast ström i upp till en 40 mil intervall , vilket innebär att för den genomsnittliga pendlare resan kommer det spilla knappast någon fossila bränslen alls. Dessutom många hybridmodeller kvalificera sig för en federal och /eller statliga skattelättnad som kan minska de initiala kostnaderna för inköp av fordonet

Nackdelar

Debatten är inte helt ensidig dock . det finns vissa nackdelar med att köra en hybrid . Vanligtvis kommer du att få betala mer i förskott för din hybrid än du skulle för en jämförbar bil bränsle . Skillnaden i pris kan vara i tusentals dollar . Även om du kommer att spara pengar genom att den ökade bränsleeffektiviteten i din hybrid bör du beräkna hur lång tid det kommer ta dig till lika den ökade initiala kostnaden för din hybrid . Ibland kan detta ta dig flera år att uppnå . Dessutom är utförandet av hybridbilar inte alltid upp till förarens förväntningar på traditionella bränslen bilar . Detta kan låta ibland trög acceleration erfarenhet besvikelse att spänningen asylsökande . Dessutom kan de som vill använda sina hybridfordon för att dra släp behöver göra en del forskning om huruvida deras hybrid kommer att vara upp till uppgiften .

Framtidsutsikter

På det hela taget är utsikterna för hybridfordon överväldigande positiva. Bilindustrin som helhet åtagit sig att tillhandahålla hybridfordon i nästan varje form, form och mode . Från prestandabaserat sportbilar till rymlig familj minibussar och stadsjeepar är hybrid av dina behov kommer till en återförsäljare nära dig . Ännu viktigare är den ökade kostnaden för hybridtekniken minskar snabbt eftersom tillverkarna har möjlighet att minska kostnaderna och skörda vinsterna av ökad forskning . Hybrider snabbt överbrygga skillnaderna mellan medlemsstaternas resultat mellan sina bröder bränslen samtidigt öka effektiviteten gapet .


Relaterade artiklar


Varför är diesel dyrare än blyfri ?
Hur konvertera en bensinmotor att köra på propan
hur man får bättre gas körsträcka gratis
typer av elektriska bilar
hur till återvinna avfall vegetabilisk olja
hur man kan spara bensin och få fler miles till gallon
typer av fordon som använder biobränsle
hur man sparar mer pengar på gas
om dieselbränsle
Varför min bil säger att använda premien bränsle ?