hur man tömma en tank Vespa gas

hur man tömma en tank Vespa gas

Avtappning gas från en Vespa bensintank är inte så lätt som rinner gas från en bil . Innan du kan tömma gas från en Vespa skoter , är det ofta nödvändigt att först ta bort sin gas tank , speciellt i äldre skoter modeller . Specialverktyg från en Vespa delar leverantör krävs också för att göra jobbet . Chansen är de kanske inte tillgänglig i ditt närområde bil leverans butik

Du behöver : .
Ratchet förlängning
. Crow 's fot skiftnyckel .
Lacknafta .
Kullager och skruvar och muttrar .
Eye glasögon.
Rengöring handskar.
1 liter muriatic syra.
1 st av kork .
Tryckluftskompressor eller WD- 40 .


1 .
Leta stål bensintank under Vespa plats . Använd en spärr förlängning och en kråka fot skiftnyckel för att ta bort sin mutter . Om din maskin är en bakmonterad mössa , måste du ändra nyckel att ta bort muttern och sedan tanken .
2 .
Efter att tanken tas bort , hälla lacknafta i den , Följt av kullager och skruvar och muttrar . Skaka tanken . Du kan använda tunnare ensam om tanken inte är rostig eller om bränslet inte har tjocknat .
3 .
Använd ögon skyddsglasögon och handskar rengöring . Anslut tankens hål med en kork och häll muriatic syra i den . Skruva sedan tillbaka locket och skaka tanken med kraft , om det är dåligt rostig . Därefter dränera syra helt i en behållare .
4 .
Efter sista droppe syra har tömts , torka ut tanken med en kompressor eller genom att spraya WD- 40 i det .
5 .
noggrant inspektera varje centimeter av tanken , kontroll för rost hål eller hål . Om rost återstår , inklusive lösa rost , upprepa steg 3 och 4 . Gör en slutkontroll och avgör om din nuvarande tanken fortfarande är användbart , eller om den måste ersättas med en ny tank .
6 .
slutföra processen för användbara tankar genom att ta den till en professionella som kan täta dess insida med hjälp av korrekta tätningsmedel och tätning tekniker . Försök inte göra denna process, eftersom felaktig hantering kan skada din tank .

tips och varningar


 • Alla Vespa gastankar är placerade under skotern plats .
 • Gamla eller dåligt bränsle täpper till Vespa-skotrar : s filter och förgasaren . Låt inte oanvänt bränsle sitta inne i din tank under långa perioder.


 • Relaterade artiklar


  hur man använder matolja för diesel
  hur man kan slå de höga priserna på naturgas
  hur man får ett intyg om fordonet
  hur man kan öka mpg i en Jeep Cherokee
  hur man gör hemmagjord biodiesel
  Definitionen av volymetrisk verkningsgrad
  hur man använder alger som biodiesel bränsle
  hur man kan spara mer på gas !
  Hur bränslecell motorer arbete ?
  hur man kan spara pengar genom att få bättre gas körsträcka vid körning