hur man håller diesel från gelbildande

hur man håller diesel från gelbildande

Diesel innehåller vaxartad partiklar som stelnar när temperaturen sjunker . Den diesel blir grumlig som den vaxliknande partiklar stelnar . Om temperaturen sjunker mer , kommer bränslet gelen och inte kunna flöda genom bränslesystemet. Bränsleledningar kan även frysa helt under tuffa förhållanden. Du kan köpa diesel anti gelbildande tillsatser från någon närbutik eller bildelar butik . Om en motor körs med grumlig diesel , löper du risken för igensättning upp din bränslefilter

Du behöver : .
Anti-gelbildande tillsatser .
Töm dieseltanken .


1 .
Skruva av locket för din dieseltanken .
2 .
Häll i den rekommenderade mängd diesel anti gelbildande tillsatser enligt tillverkarens rekommendationer. Vanligtvis kommer en flaska av anti-gelbildande produkt behandla 3-4 tankar fulla med diesel i de flesta pickuper .
3 .
Fyll din tank med diesel . Det rekommenderas att du fyller din tank när du har lagt den anti-gelbildande produkt . Detta bidrar till att blanda produkten i med diesel .

tips och varningar


 • Om din dieseltank är nästan full , lägg den rekommenderade mängden av anti-gelbildande produkt sedan låta fordonet gå på tomgång eller kör fordonet för en kort tid för att hjälpa blanda den med den diesel .
 • Om din bränsleledningar är frysta , det finns flera produkter på marknaden som kommer att hjälpa att tina diesel . Kolla med din lokala bildelar återförsäljare för rekommendationer för ditt område .


 • Relaterade artiklar


  hur gas körsträcka piller fungerar
  sig att slappna av och spara pengar under semestern
  hur successufully göra biodiesel tutorial
  fördelar hybridbil
  vätgasdrivna bränsleceller grunderna
  hur ett bränsle puls pump fungerar
  Hur naturgaskraftverk ett fordon ?
  hur man kan spara på gas genom pumpning korrekt
  hur man kan öka mpg på en 4runner
  hur man kan spara gas