hur man får bra körsträcka på min 2001 Dodge Cummins

hur man får bra körsträcka på min 2001 Dodge Cummins

I 2001 Dodge Ram , utrustad med en Cummins diesel , är en mångsidig , kraftfull lastbil . Cummins diesel kan producera 245 hästkrafter och upp till 505 pounds av vridmoment , vilket gör det passade även för de tyngsta av dragande och bogsering jobb . Den verkliga nyttan av diesel är dock att det inte offra bränsle körsträcka om makten . I ett test utfört av Truckin ' , var en dieseldriven Ram kunna nå 23 mpg på landsväg och 17 mpg i staden . Hjälp att din lastbil får samma körsträcka , eller ännu bättre, genom att följa några enkla steg .
1 .
Ändra din vanliga motorolja av hög kvalitet syntetisk olja . Som din 2001 Cummins åldrar , blir det mer och mer benägna att utveckla problem och köra mindre effektivt . En kvalitet syntetisk kommer att minska friktion i motorn och låt den fungera mer ansträngning . Som din Cummins löper smidigare , kommer du att uppleva större bränsle körsträcka . Också växla till en högkvalitativ olja för din överföringen och differential .
2 .
Byt ut din Dodge aktie luft induktion och filter för en högpresterande system och filter . Medan det finns inget tekniskt fel med ditt lager luftintag och filtreringssystem , en föreställning är utformat för att öka kvantiteten och kvaliteten på luften är tillgängliga för din motor . Denna ökning av kvaliteten luft gör att din motor att arbeta mer effektivt och med större kraft . Med ökad effektivitet , kommer du att märka bättre bränsleekonomi.
3 .
Installera en effekt modul (eller chip ) under huven på din Dodge pickup . En makt modul , även känd som en effekt av chip , kommer att göra små justeringar i din Cummins ECU ( elektrisk styrenhet ) . Dessa justeringar bara ändra tillverkarens inställningar för din pickup , vilket möjliggör både ökad kraft och bränsle körsträcka .
4 .
bort din Dodge gamla , standard avgassystem . I dess ställe , installera en ny , prestationsbaserad avgaser . Återigen , medan din gamla avgassystemet är funktionell , det är smal och sannolikt flera kurvor som constricts utflödet av avgaser. Ett prestationsbaserat avgassystem , å andra sidan är bredare och rakare . Detta gör det enklare för Cummins-motorn att utvisa dess avgaser . Än en gång , med belastningen på den reducerade motor , ser du en skjuts i kraft och bränsleeffektivitet.
5 .
Kör din Dodge pickup rimligt . Eventuella ändringar installerat på din pickup att öka bränsle körsträcka kan kompenseras om du köra din bil som om det vore en racerbil . Försök att begränsa din hastighet vid eller under 60 mph . Undvik också aggressiv körning vanor , som plötsliga , snabba inbromsningar och häftiga . Om du kör med avsikt att uppnå en bättre bränsle körsträcka , bör du börja märka besparingar vid pumpen.


Relaterade artiklar


hur man kan räkna körsträcka på din bil
hur man gör vätgasbilar
typer av alternativa bränslen
hur man kan räkna de miles per gallon på en bil
hur man får bättre miles per gallon
Hur man köper den billigaste diesel
hur man gör biodiesel bränsle kit
hur man får ut mer gas körsträcka på din bil
diesel kontra bensin föroreningar
hur man köper biodiesel