fördelarna med gasdrivna bilar

fördelarna med gasdrivna bilar

Medan de flesta större biltillverkare nu producera minst en hybrid-elektriska fordon , gasdrivna bilar dominerar fortfarande den globala marknaden för bilar . Miljöaktivister nämner ofta detta som ett problem , eftersom bensin är ett fossilt bränsle med ett begränsat utbud som ger skadliga utsläpp vid förbränning. Det finns dock fortfarande flera viktiga fördelar med att köpa eller köra en gasdriven bil .

Kostnad

Eftersom priset på den teknik som behövs för hybridbilar fortsätter att sjunka , konventionella gasdrivna bilar kostar fortfarande mindre än sina nyare motsvarigheter . Delvis beror detta på hög forsknings-och utvecklingskostnader som behövs för att en ny hybrid system på marknaden medan gasdrivna bilar använder teknik som har funnits i mer än ett sekel och förfinats under årens lopp . Vissa hybrid modeller kan också kosta mer att reparera och underhålla , speciellt om hybriddriften komponenter , till exempel den elektriska motorn eller batteriet , behöver bytas ut. Beroende på de enskilda förarens behov och långsiktiga trenderna i priset på bensin , får de extra kostnaderna för en hybridbil eller inte kan kompenseras genom sin bränslebesparingar. Dessutom hybridbilar är nyare , så det finns färre begagnade modeller tillgängliga vid varje given tidpunkt. Detta driver upp kostnaderna och gör använt gasdrivna bilar ännu mer tilltalande för förare med begränsad budget .

intervall

En annan viktig fördel med en gasdriven bil är dess utbud . Till exempel , en bil med en 20-liters bensintank som uppnår en genomsnittlig bränsleförbrukning på 20 miles per gallon kan färdas 400 miles innan den behöver för att tanka . Detta är långt mer än utbudet av eldrivna fordon , som kan använda en liten gasmotor för att producera ytterligare el och utöka sitt sortiment för att göra dem praktiskt för fler förare . Hybrid-elbilar kommer att ha ett sortiment som beror på hur mycket energi de kan spara under inbromsning men ändå ofta har mindre räckvidd än gasdrivna bilar på grund av begränsad batterikapacitet .

Power

En annan fördel med gasdrivna bilar är när det gäller rå styrka . Vissa hybrid-elbilar , särskilt tidiga modeller , kan kompromissa om makten för bättre bränsleeffektivitet. Detta är ett resultat av bär lagt vikten av batterierna och den begränsade produktionen av en elektrisk motor. Men gasdrivna bilar fortsätter att bli mer kraftfulla och med när de förädlas att bli mer bränsleeffektiva. System som förskjutning -on -demand , vilket gör att en gasdriven bil för att stänga några av sina cylindrar att spara gas under vissa förutsättningar ge förarna en kombination av hästkrafter och effektivitet .


Relaterade artiklar


hur man kan minska utsläppen av växthusgaser
nackdelar med vätgasbilar
hur man förbereder använd matolja för biodiesel
alternativa bil energi
dieseltekniken grunderna
produktion av biodiesel
miljöeffekter på hybridbilar
Fem sätt att spara gas
dieselpriser vs priser bensin
biodiesel fakta