fördelarna med en Stirlingmotor

fördelarna med en Stirlingmotor

År 1816 , avlad forskaren och uppfinnaren Robert Stirling konceptet för en het luft enhet som i dag kallas den Stirlingmotor . Denna värme motorn arbetar med cykliska kompression och expansion av luft eller gaser . Temperaturen nivåer som skapas av Stirling cykeln fram en netto omvandling av värmeenergi till mekaniskt arbete . I dagens värld av grönt tänkande , resurs studier syftar till mekaniska system som fungerar utan att förstöra miljön och lägga till föroreningen. De många fördelarna med Stirlingmotorn gör det till ett värdefullt utmanare .

tyst prestanda

Till skillnad från en förbränningsmotor , orsakar Stirlingmotor ingen expansion i atmosfären . Förbränningen egenskaper för en Stirlingmotor utföra utanför cylindrarna i ett ständigt kretslopp . Det minskar buller och den tysta prestanda gör Stirlingmotorer ett populärt val för att driva ubåtar .

Effektivitet

en Stirlingmotor behöver ingen oberoende bränsle . Det använder en extern värmekälla , såsom solenergi , för att köra enheten . Stirlingmotorn Society ( sesusa. org ) beskriver den nuvarande Stirlingmotorer som ren och effektiv . Utformningen egenskaper för en Stirlingmotor göra den mer effektiv än en bensin -eller dieselmotor . Stirling cykel skapar en termodynamisk tryck med två typer av konstant volym och två former av konstant temperatur. Nedbrutet innebär detta att motorn kan fungera som en värmepump eller ett kylsystem , som används för kryogen kylning .

Underhåll

Den enkla konstruktionen kräver minimalt underhåll. Stirlingmotorn är lätt att balansera och ger mycket små vibrationer som påverkar de mekanismer . Motorn arbetar inom ett slutet kretslopp , med drivmedlet permanent innesluten. Underhåll kontroller och stora översyner systemet kan utsträckas över långa mellanrum .

miljövänlig drift

De gaser som genereras av en Stirlingmotor inte lämnar huset. Det bokstavligen ingen avgaser från detta system. Det finns ingen fossila bränslen beroende. Även bensin kan driva motorn , är det inte ett krav . Stirling cykeln behöver bara en extern värmekälla till arbete . Ytterligare bränsle källor inkluderar med trä , sågspån , avfall och solenergi eller jordvärme energi . Stirling Technology , en modern tillverkare av denna typ av motor , hävdar att dess ST-5 -modellen för " dem som inser osäkerheten i totalt beroende av verktyg för att leverera deras makt behov. "


Relaterade artiklar


Vad är biodiesel?
typer av bränsle alternativ till bensin för bilar
göra din egen bränsle från socker
bränsletillsatser som kommer att förbättra gas körsträcka
hur Töm bränsletanken på en bil
sätt att öka gas körsträcka utan att förlora makten
idéer för att spara gas
alternativa bränslen definition
röda linjen olja vs Mobil 1
Hur konvertera mpg till l / km