fördelar och nackdelar med icke förnybara energikällor

fördelar och nackdelar med icke förnybara energikällor

Icke förnybar energi utgör 95 procent av världens elbehov . Det amerikanska Department of Energy förutspår att år 2030 kommer användningen av dessa energikällor öka med 35 procent . Kraftigt integreras i vår kultur --- icke förnybar energi har en enorm antal fördelar , liksom flera nackdelar .

Finit

Anledningen till att icke förnybara resurser är " icke- förnybara " beror på att det en begränsad mängd som finns på jorden . Fossila bränslen --- de vanligaste resurs --- kommer så småningom upphöra att existera på planeten om ständigt konsumeras , vilket innebär att så småningom kommer nya , alternativa energikällor att behövas .

Miljö

En annan stor nackdel med fossila bränslen är att de släpper ut koldioxid vid förbränning. De utsläpp av koldioxid skapar en negativ inverkan på miljön --- släppa massor av förorening som är skadlig för planeten .

Alternativa energikällor producerar nästan ingen koldioxid --- om någon alls --- jämfört med fossila bränslen , vilket gör dem konsekvent sökt efter .

Pollution

Föroreningar i städerna är också ett vanligt problem vid sidan av koldioxid . De nitrösa gaser och svavel produced dioxiderna , skapa stora mängder föroreningar , särskilt om begränsas till små områden , exempelvis stora städer. Detta kan leda till evenemang , exempelvis surt regn .

billiga

Fossila bränslen är idag en av de billigare energikällor på grund av den nuvarande överflöd på jorden . Även om detta en dag kommer att förändras , är den nuvarande infrastruktur baserad på fossila bränslen. Detta innebär att de för närvarande billigare att producera --- samt import och export --- än vad investera i alternativ teknik är för företag .

Enskilda användare av alternativa energikällor tenderar att betala högre priser på grund av brist på tillgänglig teknik . De som kör vätgasbilar kan ofta betala ett pris långt mer än vad fylla upp en traditionell bensindriven bil kommer att betala .

Power Plants-

fossila bränslen upprätthålla förmågan att generera stora mängder energi . Detta är en tydlig fördel --- sedan placera en anläggning i ett regionalt läge kan potentiellt makt bostäder och byggnader för tusentals miles .


Relaterade artiklar


hur man handskas med gasbristen i dagens ekonomi
Definitionen av gas körsträcka
göra din egen bränsle från socker
hybrid vs bränsle bilar
hur man gör vätgasbilar
Hur konvertera miles reste till priset per gallon
hur man gör majs etanol ?
tillskott för att förbättra gas körsträcka
hur fungerar etanolbränsle ?
hur man pumpa bränsle i bilen