alternativa bränslen för motorbåtar

alternativa bränslen för motorbåtar

Den Earthrace motorbåtar satte världsrekord för segla runt om i världen under 2008 , och det gjorde det med 100 procent alternativa energikällor utan koldioxidutsläpp. Alternativa energikällor för motorbåtar är lönsamma . De huvudsakliga alternativen är vegetabilisk olja, biodeisel , och bränsleceller. Varje alternativ har olika fördelar och nackdelar , men alla bidrar till renare motorer och mindre avfall i havet och atmosfären .

vegetabilisk olja

båtägare kan få gratis används vegetabilisk olja från fritöser av restauranger och snabbmat kedjor . Användarna måste först värma detta bränsle när den används i motorn , speciellt om det är nya vegetabilisk olja i motsats till används, vilken skall ha filtrering . Det finns två system för att lägga värme till oljan för att sänka viskositeten . En är att blanda vegetabilisk olja med en gallring agent , såsom terpentin eller fotogen . I det andra alternativet , startar annat bränsle än vegetabilisk olja motorn , och när tillräckligt mycket värme utvecklas för att tunna ut vegetabilisk olja , använder motorn vegetabilisk olja exklusivt . Båda alternativen erbjuder billig till gratis bränsle med stora nackdelen är värmen eller gallring agent måste du lägga till .

Biodiesel

Biodeisel är en diesel produkt görs med syntetiserade ingredienser och grönsaker . Bränslet brinner renare än petrodiesel och använda bränslet lämnar inga koldioxidutsläpp. Detta beror på att grönsaker som används för att göra bränsle suga upp den brända CO2 . Men att odla grönsaker och transportera dem innebär att man använder upp energi . Det andra problemet med biodiesel är det kommer att bryta ner crud byggts upp i motorn . Detta ger en bra rengöring till bränsleledningar och andra motordelar , men den sänder allt det skräp till filter som användare måste ändras ofta .

bränsleceller

Vätebränsleceller förenar syre och väte för att producera el . Vattenånga är den enda biprodukt . Så användningen av bränslet är extremt slag på miljön . De bränsleceller ladda batterierna på vätgas dispensering stationer . Bränslecellerna heller inte ha rörliga delar , så finns det få mekaniska fel som behöver uppmärksamhet av en båt mekaniker . Nackdelen är att tekniken fortfarande är dyr att tillverka , och laddningsstationer är få och långt mellan . Dessa celler är mestadels på prov båtar , pilotprogram , och privata eller offentligt finansierade experimentella projekt.


Relaterade artiklar


hur man använder matolja för diesel
hur du redigerar en bilmotor att använda biobränsle
hur man sparar pengar på gas när du kör ett fordon
hur man bevara gas under resan
sätt att spara gas körsträcka
väte bil nackdelar och fördelar
vad är skillnaden mellan flygbränsle och dieselbränslen ?
Fördelarna med vätgasbilar
krav på infrastruktur för vätgas makt
jäsningsprocessen av jordärtskockor