Varför min bil säger att använda premien bränsle ?

Varför min bil säger att använda premien bränsle ?

Du betalar ett högre pris för högre kvalitet bränsle varje gång du fyller upp . Premium bränslen kostar ofta mellan 20 och 30 cent mer per gallon , vilket är nästan fyra dollar mer för en typisk fylla . Kanske har du undrat varför du behöver använda denna typ av bränsle i bilen , medan en annan bil kan använda billigare bränsle . Orsaken ligger i den typ av motor bilen har och hur det fungerar

Motortyp

Anledningen din bil kräver bränsle av premiumtyp är på grund av dess motortyp . Motorer i bilar som kräver bidrag bränsle är konstruerade för att arbeta med en högre förbränning förhållande . Detta innebär att bränslet i motorn förbränner i högre takt än motorer som använder lägre kvalitet bränsle . Motorn delar , inklusive lyftare och kolvar , är gjorda för att köras med bränsle som ger mer makt . Premium bränsle ger den .

Performance

Prestanda är den främsta orsaken din bil kräver den högre kvalitet bränsle . Liksom en idrottsman behöver magert protein och kolhydrater , till exempel, kör din bil bättre på premium bränsle . När bränslet förbränns , de precisionstillverkade delar utnyttjas effektivare och ge mer makt . De flesta bidrag fuel-bilar kommer att accelerera snabbare (upp till en halv sekund snabbare i en 0 till 60 mph acceleration ) och smidigare med premium bränsle .

Miltal

En annan orsak premie bränsle krävs eller föreslagits är körsträcka . Eftersom bilens motor är konstruerad för att köra bättre på högre kvalitet bränsle kommer den att producera bättre körsträcka per gallon . Använda lägre kvalitet bränsle i bilen leder till lägre mpg betyg . Kostnaden för premien bränsle skulle kunna uppvägas av bättre körsträcka .

Fördelar

När du använder premium bränsle , kan du också hjälpa till att skydda din motor . Lägre kvalitet bränslen kan lämna avlagringar på motordelar . I en sportbil med höga prestanda , leder detta till en minskning i prestanda över tid , eftersom inlåning bygga upp på motordelar . De täppa avgaser kammare , kolvar och andra känsliga delar såsom lyftar . Som bidrar till försämring av prestanda och acceleration , samt lägre betyg körsträcka .

Överväganden

Några biltillverkare kräva användning av premiumtyp bränslen , men inte absolut kräver det . Det betyder att bilen kommer att köra bra på lägre kvalitet bränslen . Bilens dator kommer att övervaka bilens prestanda och justera inställningarna så att den går bättre på dessa lägre kvalitet bränslen . Om bilen manualen står det " premium bränslen som krävs "istället för " premium bränslen föreslås , " du måste använda högre kvalitet bränslen . I vissa bilar , märker du kanske inte den skillnad i prestanda när du använder lägre kvalitet bränslen , men som fortfarande kan innebära varaktiga effekter på motorn . Det är svårt att märka effekterna av inlåning på en motor med tiden , när de uppstår långsamt . Dessutom små prestandavinster är svåra att upptäcka utom under snabb acceleration och höga hastigheter.


Relaterade artiklar


hur man kan spara pengar genom att få bättre gas körsträcka vid körning
bränsletillsatser som kommer att förbättra gas körsträcka
alternativa dieselbränslen
Hur diesel avstängning solenoider arbete ?
information om bränsle körsträcka för en dodge ram Cummins
om vatten drivna bilar
hur man gör en vätgas generator
hur hävert bensin från en bil
hur man kan spara gas pengar
Varför är diesel prissätts annorlunda än blyfri ?