vad som orsakar oljepriserna att byta ?

vad som orsakar oljepriserna att byta ?

Olja är en av världens mest populära varor. Olja omvandlas till bensin som driver våra bilar och flygplan , oljan är också en primär del i tillverkning av plast . Oljepriset är strikt kontrollerat av de nationer som producerar det för att maximera sin potential vinst. Det finns andra frågor som påverkar priset på olja också, bland annat investerare , konflikter i världen , och frågor om tillgång och efterfrågan.

utbud och efterfrågan

När efterfrågan ökar , oljeproducerande länderna minska utbudet för att tillföra ett mervärde till den begränsade olja som finns på marknaden . Som ett resultat under tider när konsumenterna benägna att köpa mer gas , till exempel under sommarmånaderna , finns det oftast plötsliga höjningar av priset per gallon . När konsumenterna sluta köra , flyga eller delta i andra aktiviteter som kräver olja , kommer priserna stabiliseras eller lägre eftersom utbudet inte längre anses som värdefulla .

Spekulanter

Olja spekulanter investera i olja eller framtida avtal då priset på varan är låg och sälja den högt för att få en vinst . Många känner att spekulanter är ansvariga för att höja eller sänka oljepriset , eftersom de har ett egenintresse av att kontrollera tillgång och efterfrågan. Det betyder att de kommer att hålla varan från att komma in på marknaden i syfte att öka efterfrågan och därmed höja priset . Även spekulant verksamhet och oljemarknaden inte direkt regleras och övervakas inom börsen är , så det är svårt att förstå hur stor inverkan och påverkan spekulanter har på priset på olja .

geopolitiska konflikter

Konflikter i de oljeproducerande nationer och /eller områden i världen kan göra att oljepriserna att stiga av bristen på tillgång för oljeraffinaderier, alternativ transport vara funktionshindrad , och oljan som hålls inne i intresse att skapa konflikter och orsakar ekonomisk disharmoni i andra delar av världen . Till exempel , att Israels hot strejk nationen Iran med missiler orsakade en gallon olja att stiga i juni 2008 . Priset per fat gick från ca $ 138 på i början av juni till $ 150 i juli . År 2002 orsakade oro i Venezuela oljepriserna i världen att stiga . Konflikter kan påverka utbudet av olja genom att minska metoder för överföring av varan till konsumenterna som kommer att orsaka ett högre pris som leverans eller förutsedd utbudet minskar .

Naturkatastrofer

Naturkatastrofer , som orkaner eller tornados , kan kraftigt påverkar oljepriset . Oljeraffinaderier, borrutrustning och transportsystem kan skadas och inskränka verksamheten när naturkatastrofer drabbar de oljerika områdena i världen . Orkanen Katrina skadade några raffinaderier i Gulf Coast som hade en inverkan på utbud och en effekt på gaspriset . Oljejätten Valero Energy Corp uppgav att orkanen Rita , som hotade att skada raffinaderier i Texas Gulf Coast , möjligen skulle ha gett upphov gaspriserna från $ 2,77 per gallon till över $ 3.


Relaterade artiklar


hur man kan spara gas när du kör
vad som anses vara bra gas körsträcka ?
Det enklaste sättet att göra biodiesel
inte hastigheten påverkar gas körsträcka ?
hur man får bättre gas körsträcka på en Honda Odyssey
hur man kan beräkna gas körsträcka på en bil
nackdelar med hög mpg bilar
hur man hittar bränsle för för din Volkswagen Jetta TDI
dieselbränsle gel förebyggande
hur man kan spara gas