tillskott för att förbättra gas körsträcka

tillskott för att förbättra gas körsträcka

Med dagens fokus på bränsleekonomi , är det inte konstigt att det finns så många produkter på hyllorna utger sig för att spara gas genom ett eller annat sätt . Medan EPA faktiskt testa dessa produkter ( därav de " godkända av den federala regeringen " etiketter ) , testa de bara att se om tillsatser kommer att skada miljön . Regeringen garanterar inte effektiviteten i varje produkt , vilket gör informerade shopping som mycket viktigare .

Bränslesystem Cleaners

De flesta påstådda bränslebesparande produkter är någon form av rengöringsmedel eller lösningsmedel för att avlägsna oönskade avlagringar från motorn eller bränslesystemet . Varje gång du ser " behandling bränslesystemet "eller " bränslesystemet /injektorn /filter renare , "det är säkert att innehålla någon form av lösningsmedel . Som bensin går sönder , det tenderar att bilda lack och blodproppar som täpper bränsleinsprutning och filter . Medan igensatta filter brukar inte orsaka några betydande nedgång i körsträcka (tills de når den grad att de måste bytas ut ) , kan smutsiga insprutningsmunstycken minska verkligen bränsle atomisering ( förångning ) . Om bränslet når inloppsventilen i flytande form , kan det inte bränna jämnt . Denna ojämna bränna kommer att resultera i strömavbrott , vilket innebär att du måste lägga mer bränsle att hålla samma hastighet . Även om detta kan inverka negativt på bränsleekonomi , kan smutsiga spridare bara rengöras ordentligt när de tas bort från fordonet . Konsekvent användning av bränslesystemet renare från dag ett kommer att hålla spridarna fräsch längre men kommer inte förbättrar bränsleekonomin över motorns som nytt skick .

Octane Boosters

Många nya bilar har ganska hög komprimering motorer och lita på bränsle oktan sensorer för att bestämma rätt mängd tändningen . Tidigare tändning är bättre för kraft och bränsleekonomi , men kan orsaka detonation ( " knacka "eller " ping " ) i kombination med låg oktan bränsle . Octane boosters kan låta motorn förväg timing lite men gör din läxa innan du köper . Om din motor har lägre än 10 till 1 kompression , sedan ett oktantal booster kommer inte att göra något för din bränsleekonomi att högre oktan gas kommer inte .

oljebyte

Några av de få tillsatser /behandlingar som verkligen har en chans att göra en skillnad i bränsleförbrukning har ingenting att göra med bränslet alls . Moderna motorer har mycket stränga interna avstånden mellan lager och andra rörliga delar , vilket innebär att överskott friktionen är alltid en möjlighet . En av de bästa sakerna du kan göra för din motor är att byta till en helsyntetisk olja , vilket är mycket slipperier än konventionell olja . Slippery olja kommer att minska " tjuvanliggning " eller kraften din motor tar bara för att hålla spinning . Mindre tjuvanliggning betyder mer makt att flytta bilen , och som alltid översätter till bättre bränsleekonomi. Även om det kostar mer , full syntet sannolikt att överleva konventionella oljor av 3. 000 till 6. 000 miles , så du ska bryta med när det blir dags att byta olja igen .

oljetillsatsprodukter

Om du ska hålla fast vid konventionell olja, överväga att använda en olja tillsats med PTFE ( varumärkesskyddade som " teflon ") . Teflon olja tillsatser är avsedda att minska tjuvanliggning , och är en av de få saker du kan göra för din motor för att öka sin makt , bränsleekonomi och livslängd i ett svep .


Relaterade artiklar


lätt att göra biodiesel
Hur fungerar en solid oxid arbete bränslecell ?
Vad är några vanliga fossila bränslen?
beskrivning av hybridbilar
hur man ska vara bränslesnåla med ditt fordon
hur man hittar det bästa priset för gas
hur man sparar pengar på gas ( enhet billigare )
hur man sparar pengar på gas
hur gasdrivna bilar arbete
hur du kan tjäna billig gas