nackdelar och fördelar med elbilar

nackdelar och fördelar med elbilar

Elbilar användes ursprungligen under det Mexikanska oljepriset högkonjunkturen då energi -och transportbehov var mycket mer begränsade . I det 21 -talet har begreppet tillbaka till centrum av amerikansk transport , eftersom olja är en dyr , knappa och ändliga resurs . Enligt Hybrid Cars. com , uppskattningsvis 5. 000 fordon idag drivs enbart baserat på el . Den högsta koncentrationen av dessa fordon är i Kalifornien . Som med alla andra typer av fordon , elbilar kommer med en uppsättning fördelar och nackdelar .

Kräver ingen olja

Det faktum att elbilar behöver ingen gas eller diesel är deras största fördel . Bilen körs på en elektrisk motor istället för en motor som behöver bensin för att starta . I stället för en bensinmotor , har en elbil en elmotor . Att elmotorn får ström från en DC styrenhet placerad under huven . Regulatorn får sin ström från ett uppladdningsbart batteri som laddar när du ansluter bilen upp till laddaren . Bilen vet hur mycket makt att använda eftersom gaspedalen är ansluten till potentiometrar ( som är synliga motstånd ) som signal till styrenheten hur mycket kraft att leverera till motorn ( precis som gasen skulle i en vanlig bil ) . Den el till sådana bilar orsakar mindre skada på miljön än raffinaderier som producerar bensin . Dessutom är en elektrisk bil billigare i drift och underhåll eftersom den inte är beroende av fossila bränslen, som fortfarande är föremål för höga priser .

Miljövänlig

av växthusgaser är ett hett ämne kontroverser , med debatt med fokus på växthuseffekten av utsläpp . En elbil är ett nollutsläpp fordon . Enligt Hybrid Cars. com , en övergång till elbilar på bara en handfull stora amerikanska städer kunde få ner utsläppen av kolmonoxid och kolväten med hela 98 procent inom städerna .

ineffektivt för hållbar användning

Den största nackdelen med elbilar är att de inte är praktiskt för hållbar användning . Elbilar kan inte hålla en avgift för lång tid . I genomsnitt är det möjligt för bilen att köra mellan 50 och 130 miles på en åtta timmars laddning . Dessutom laddning fordonet är svårt när på väg , eftersom det inte finns någon elektrisk motsvarighet till en bensinstation . Elbilar kan köra upp till samma hastigheter som standard fordon , men tenderar att ha mycket mjukare och tystare rider än standard fordon , vilket kan göra den drivande mer angenäm. Men elbilar tenderar också att vara på den lilla sidan , då ett större fordon skulle kräva ett större batteri och laddas oftare . Ett extremt exempel på en liten elbil är den trehjuliga elektriska fordon som produceras av Myers motorer som passar endast en passagerare .


Relaterade artiklar


Hur fungerar en solid oxid arbete bränslecell ?
hur du ökar din bränsle körsträcka
tips på att öka gas körsträcka
hur man be om spillolja
miljövinster av alternativa bränslen
gör diesel biobränsle
Definitionen av volymetrisk verkningsgrad
hur hypermile
Fakta om att köra bil motorer bort av fett
hur man pengar på stigande oljepriset