hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2005 chevy vårdagjämningen awd

hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2005 chevy vårdagjämningen awd

Den fyrhjulsdrivna Chevy Equinox släpptes första gången 2005 i syfte att direkt konkurrera med Ford Escape och Toyota RAV4 i crossover-SUV marknaden . Utrustad med en standard 3,4 liters V- 6 var 2005 Equinox betyg 17 mpg i staden och 23 mpg på landsväg . Även om dessa siffror är inte listettor , de är respektabla för ett fordon som kan 185 hästkrafter . Du kan öka gas körsträcka på din 2005 Chevy Equinox och spara pengar på pumpen genom att följa några enkla steg
1 .
Följ skyltad hastighet . Ett av de enklaste sätten du kan spara gas genom att köra på eller under 60 km /h på motorvägen . Enligt US Department of Energy , för varje 5 MPH över 60 minskar du dina bränsleeffektivitet. I själva verket är det motsvarande kryss på en annan 24 cent per gallon gas. Använd din farthållare för att hålla farten i schack.
2 .
planera det mest effektiva vägen till arbete eller frekventa destinationer . Försök att avgöra vilka vägar som tar dig och din Equinox där du måste gå i minst tid och avstånd . Undvik områden som är benägna att alltför trafikstockningar , flera stoplights och ojämn terräng. Konsolidera resor när så är möjligt . Det är mycket mer bränsleeffektiva för att göra en resa i stället för flera .
3 .
Unload någon överdriven , onödig vikt från din Equinox att göra motorn arbeta mindre och förbränner mindre gas . Dessutom, om din Equinox är utrustad med ett takräcke , ta bort den , när den inte används , för att förbättra aerodynamiken på din SUV och förbättra bränsleekonomin .
4 .
Undvik tomgångskörning din Equinox för en längre tid , t. ex. för mer än ett par minuter . Om du befinner dig fast i trafiken eller väntar på att passera en besättning vägbyggen, vänd din SUV bort sedan starta upp det igen när du är redo att gå. När din Equinox går på tomgång , är det med bränsle utan att flytta . Det innebär att du får en regelrätt trist 0 MPG .
5 .
Kontrollera och byta olja regelbundet . En bra underhållsschema kommer att gå långt för att hålla Equinox smidigt och slösar mindre gas . När du kontrollerar oljan , kontrollera även däcken för att se de är helt uppblåst. Efter kontroll av däck , kontrollera ditt luftfilter för att säkerställa att det är rent . Om inte, antingen rent ut smuts eller ersätta den. Slutligen, om din 2005 Equinox har hög körsträcka , och du kan inte minnas senaste gången du har ändrat tändstift , behöver du antagligen att ha dem ersättas .


Relaterade artiklar


E85 gas kontra vanlig
hur omvandlas kol till andra energiformer ?
hur sluta köpa gas
hur man hittar alternativa mackar i Arizona
hur du får din bil bästa gas körsträcka
vad är dieselbränsle volatilitet ?
hur man kan beräkna bilens gas körsträcka
sig att slappna av och spara pengar under semestern
vätgasdrivna bränsleceller makt nackdelar
som anmäler dig bedrägeri bensinpump till ?