hur man kan förbättra bränsleeffektiviteten i bilar

hur man kan förbättra bränsleeffektiviteten i bilar

Att köra en stor lastbil kan ge dig en känsla av makt och få dig att känna att du är kung på vägen-men det kan göra du är en riktig prins till oljebolagen för att bränna alltför bränsle . Att köra en truck är ibland nödvändigt på grund av ditt yrke , till exempel, eller om du behöver drag utrustning . Det finns billiga och gratis sätt att förbättra bränsleeffektiviteten i din bil , och andra mer kostsamma sätt att modifiera motorn så att den kommer att förbättra prestanda och bränsleeffektivitet i din lastbil . När ekonomin är dålig och budgetar är täta , spara pengar på bensin är avgörande .

Du behöver :
Internetuppkoppling


1
köra som en ansvarsfull medborgare . . Undvik aggressiva körning , oftast får du inte det någon snabbare , men du kommer att bränna mer bränsle i din bil och kan orsaka en olycka . Överdriven bromsning och snabb acceleration alla tenderar att bränna gas mindre effektivt .
2 .
Observera skyltad hastighet . Du kommer att komma till din destination säkert och använda mindre bränsle.
3 .
bort extra onödig vikt från din flaket . Enligt Fuel Economy hemsida , ett extra 100 pounds i botten av din lastbil kan öka din bränsleförbrukning med 2 procent per gallon (se referens 1) .
4 .
Undvik att placera lastbil i viloläge medan din make /maka eller andra större kör in i butiken för en snabb ärende . Detta är slöseri , bränner onödigt bränsle , och är dåligt för miljön också. Om du ser någon i en parkeringsplats och vill dra upp och prata , lägg din lastbil i parken och slå av motorn .
5 .
Använd farthållare för landsväg resa eller när du tar långa resor . Denna kontroll hjälper dig att hålla en konstant hastighet vilket brinnande mindre bensin .
6 .
Använd din överväxel , detta skär ned på motorns varvtal , vilket sparar bränsle och slitage på motorn .
7 .
Titta in motormodifieringar , till exempel en kall luftintaget , en plug -in programmerare eller en fritt flöde avgassystem Om du inte vill köpa en mer bränsleeffektiva lastbil . Dessa ändringar kan kosta ett par hundra dollar , men kan du spara mer än den i bränsleeffektivitet under loppet av några år .


Relaterade artiklar


hur man suga bensin ur en mazda årtusenden
hur man sparar pengar nästa gång du köper gas
hur man kan förbättra mpg av en Toyota Camry Hybrid
Definitionen av gas körsträcka
hur är bil genomsnitt mpg beräknas ?
hur man kan förbättra Toyota Tacoma gas körsträcka
effekter av biodiesel bränsle
hur gas körsträcka piller fungerar
nackdelar med bensinmotorer
hur man kan spara på gas