hur man får bra gas körsträcka på en 2003 Ford F - 250 Super Duty 5.4L

hur man får bra gas körsträcka på en 2003 Ford F - 250 Super Duty 5.4L

Om du äger en 2003 Ford F-250 Super Duty , utrustad med 5,4 liters motor , då är du redan väl medveten om att din lastbil är inte gräddan när det gäller att uppnå bra gas körsträcka . Men det är alldeles utmärkt . Chansen är att du inte köpte lastbilen så att den kunde konkurrera med en liten sedan eller kombi . Snarare ville man en tuff , robust maskin som kunde gå av vägen, vid behov , samt dragande och bogsering stora nyttolaster . Men detta betyder inte att bättre bränsleeffektivitet är en önskedröm . Det finns åtgärder som du kan vidta för att öka din lastbil miles per gallon
1 .
övervaka din hastighet noggrant . Eftersom F- 250 Heavy Duty är en så stor lastbil , den 5,4 liters motorn måste arbeta extra hårt för att driva den på vägen . Vid hastigheter över 60 km /h , är belastningen på motorn ännu större . Som motorn kamp mot den ökade luftmotståndet , är dess bränsleeffektivitet drastiskt . Enkelt uttryckt , hålla sig under 60 MPH när så är möjligt och använda din farthållare för att kontrollera din hastighet .
2 .
Ta bort alla onödiga tillbehör . Din F- 250 är redan ett tungt fordon , och några extra tillbehör bara tynga ner den ytterligare . Bara ytterligare 100 pounds av extra vikt kommer att kosta dig cirka 2 procent när det gäller bränsleekonomi . Därför , ta bort störtbågar , barer steg , vakter borste , verktygslådor , husbilen skal och överdimensionerade däck . Dessutom , om du har en hiss kit , avinstallera det .
3 .
Kör din F- 250 förnuftigt . Din lastbil byggdes inte att tävla mindre fordon av linjen vid ett stoppljus eller makt förbi dem på motorvägen , det var inte heller tillverkade för att tåla hårda inbromsningar . Som en tung pickup , kan det inte betraktas som en lätt sportbil . Således undviker aggressiv körning . Spara gas genom att gradvis accelererande och förutseende dina stopp , bromsa i god tid före stoplights eller stoppskyltar .
4 .
Behåll din Ford F- 250 regelbundet . Eftersom lastbilar att ta sådana övergrepp , dragande och bogsering tunga laster , är det särskilt viktigt att du kontrollerar din olja ofta och ändra det mellan varje 3. 000 till 5. 000 miles . När du byter din olja , överväga att använda ett högkvalitativt syntetiskt . En syntetisk minskar friktionen i din 5,4 liters motor och förlänga dess livslängd . Korrekt underhåll av din tunga pickup innebär även att kontrollera och byta vätskor i överföringen och differential. Kontrollera även dina däck och se till att de är uppblåsta till nivåer som anges på sidan av däcket .
5 .
Förvandla din F- 250 off istället för att låta den gå på tomgång . Till exempel , om du befinner dig fast i trafiken i fem minuter , helt enkelt vända lastbilen av . Även om det är igång , är din motor brinnande gas utan att få några miles per gallon .


Relaterade artiklar


hur man fixar en långsam bensinpump
Hur berätta om du har vatten i ditt bränsle
hur man använder mindre gas i bilen
hur man sparar på vatten till gas och andra användbara tips
Syftet med hybridbilar
hur man kan förbättra gas körsträcka i byggandet fordon
hur man gör bilar som körs på vätgas
hur man gör en lastbil körs på biobränsle
hur hävert bensin
hur man kan spara bränsle på din bil