hur man får bättre körsträcka med en 6,7 diesel Dodge Cummins

hur man får bättre körsträcka med en 6,7 diesel Dodge Cummins

Den 6,7 -liters dieselmotor som tillverkas av Cummins för Dodge Ram pickup är en kraftfull motor , kan 350 hästkrafter och upp till 650 pounds av vridmoment . Först släpptes 2007 , är motorn en rak 6- cylindrig med 24 ventiler och , enligt Cummins , "en av de renaste dieselmotorerna som finns på marknaden . " Naturligtvis, med all denna makt , är det 6,7-liters Cummins diesel kommer inte att förvåna någon med sin bränsleekonomi . Detta betyder dock inte att du inte kan hjälpa din Cummins motor för att utföra mer effektivt .
1
köra din bil med bränsleekonomi i åtanke . . Detta innebär helt enkelt sådant som lyder hastighetsbegränsningen gradvis ta fart när du börjar från en hållplats , och förutse dina stopp i förväg , snarare än att vänta till sista sekund att slå till bromsarna . Hålla dessa uppgifter i åtanke när du kör kommer att hjälpa din 6,7 Cummins spara bränsle , och hjälper dig att spara pengar vid pumpen .
2 .
Schema regelbundet underhåll för din 6 . 7- liters dieselmotor . Det är självklart att en motor som är väl underhållen kommer också att arbeta mer effektivt . För att åstadkomma detta , byta olja vid de intervall som föreslås i din instruktionsbok . Vid byte av olja , prova en av premien syntetiska oljor som finns på marknaden . En bra syntetiska kommer att minska friktion och slitage och därmed öka bränsle körsträcka . Kom ihåg att kontrollera dina däck för korrekt inflationen . Även byta olja i differential -och överföringen ( speciellt om du aldrig har gjort det och har en hög körsträcka lastbil ) .
3 .
Byt tillverkarens luftfilter och intag med en diesel Sportluftfilter och intag . Denna nya och förbättrade filter förser ditt 6,7-liters diesel med ett större utbud av renare luft . En motor som kan andas lättare i slutändan kommer att avfallet mindre bränsle .
4 .
riva ut dina gamla , lager avgassystem och få den ersatt det med ett prestationsbaserat avgassystem . Inte bara måste din 6,7-liters Cummins kunna ta in ren luft , måste den effektivt kunna utvisa avgaser . Ett prestationsbaserat avgaser är bredare än Dodge s system , vilket gör det lättare för motorn att trycka ut avgaserna .
5 .
Installera en prestanda modul eller prestanda chip särskilt utformade för dieselmotorer . Denna nya modul ska ersätta den ursprungliga tillhandahålls av Dodge och elektroniskt justera din 6,7 -liters diesel att arbeta med mer effekt och bränsleekonomi . I ett test på en jämförbar dieselmotor , hittade lastbil världen som efter att ha installerat en föreställning modul , såg Dodge Ram truck en ökning med 16 procent i bränsleförbrukning .


Relaterade artiklar


biodiesel fakta
hur man undviker att sätta diesel i din vanliga bränsle bil
typer av alternativa bränslen
hur man kan förbättra äldre bilens gas körsträcka
hur man gör majs etanol ?
hur man enkelt öka bränsleekonomi
väte cell teknologi
hur man kan spara gas pengar
hur man kan spara gas och körsträcka per vecka
Vilka är fördelarna med naturgas fordon ?