hur kontrollerna av gas körsträcka för din bil

hur kontrollerna av gas körsträcka för din bil

Att veta hur många miles per gallon din bil får kommer att hjälpa dig att planera din budget och ändra på hur du kör . Tomgång bilen , ta av snabbt vid stoppljusen , hålla extra vikt i bagageutrymmet och plötsliga inbromsningar kommer alla att påverka din gas körsträcka . Det finns enkla sätt att hålla reda på den faktiska körsträcka får du i din bil
1
Fyll din tank med bensin . låta bensinpump att sluta på egen hand . Registrera antalet liter som köpts i en liten anteckningsbok som du har i din bil .
2 .
Anteckna körsträcka på din vägmätaren i den bärbara datorn innan du lämnar bensinstationen .
3 .
in hur många miles du har rest på nästa fylla upp . Du ska aldrig låta din tank för att få lägre än en fjärdedel av en tank för bästa bränsleeffektivitet, och det är när du behöver fylla bilen igen .
4 .
Dela miles av den mängd bensin du har köpt . Summan kommer att tala om för dig hur många miles per gallon du får i bilen. Till exempel , om du köper 20 liter bensin och köra 400 miles , du kommer att dela 400 med 20 och detta innebär att du får 20 miles per gallon gas .
5 .
Om du reser på en lång resa via Interstate motorvägar får man bättre gas körsträcka genom att inte behöva bromsa eller stoppa så ofta . Omvänt , om du använder din bil för strikt stadskörning du kommer att få färre miles per gallon.
6 .
Registrera miltal du får under en period på några veckor och sedan få en genomsnittlig för de veckor .
7 .
Om du inte får den optimala körsträcka som anges på etiketten när du köpte bilen , det finns åtgärder du kan vidta för att få bättre gas effektivitet . Ta hand om flera ärenden på en gång när du är ute , följ hastighetsbegränsningar nära och slippa bära tunga bördor i bakluckan på bilen .


Relaterade artiklar


hur man kan spara gas med hypermiling
hur man rejet en förgasare på en Harley Davidson
hur man kan beräkna gas körsträcka med det metriska systemet
hur man pumpa gas
hur man kan jämföra priser på naturgas
hur man sparar pengar på gas och höja bränsle körsträcka
hur tunn avfall vegetabilisk olja
hur E85 etanol flex bränsle fungerar
vad är rent kol energi ?
Varför kräver en bil premie gas ?